Saygın gastronomi rehberi Türkiye’de

Saygın gastronomi rehberi Türkiye’de
Dünyanın önde gelen gastronomi rehberinden biri olan Gault & Millau

Last Updated on 16 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Saygın gastronomi rehberi Türkiye’de: Gastronomi rehberi Gault & Millau Türkiye’de…

Dünyanın önde gelen gastronomi rehberinden biri olan Gault & Millau, 2024 yılında Türkiye’de de yayınlanacak.        Saygın gastronomi rehberi Türkiye’de

İlk kez 1969 yılında Paris’te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’ye adım attı.

Gault & Millau Rehberi, 2023 yılı içinde Türkiye’deki saha çalışmalarına başlayacak ve 2024 yılında yayımlanacak.

17. ülke olarak Türkiye’yi bünyesine katan Gault & Millau, gastronomi alanında en çok bilinen iki rehberden biri sayılıyor.

“BAĞIMSIZ GASTRONOMİ UZMANLARI İLE ÇALIŞIYOR”

Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, Gault & Millau rehberi ve hazırlanma aşamaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Hizmet, fiyat, restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunuluyor. Yemeğin kalitesi üzerinden bir ile 20 arasında bir puan neticelendirme yapılıyor. Yüksek puanlı restoranlar derecesine göre Gault & Millau’nun bir ile 4 arasında imzası olan şapkalardan kazanıyor. Rehberde yer almak için ödeme kabul edilmiyor.

Rehberde şefler ya da restoranlar hakkında rencide edici ya da ya da negatif yorumlara yer verilmiyor. Her şefin ve restoranın özgünlüğüne inanan Gault & Millau restoran ve şeflerin puanlanması için bağımsız gastronomi uzmanları ile çalışıyor.”

—O—

OKUMA ÖNERİSİ: İstanbul’un Michelin yıldızlı restoranları belli oldu