Almanya’da 2023 sezonu için öne çıkan trendler – I

Almanya'ya seyahat edeceklere uyarı
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Depositphotos

Last Updated on 18 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Almanya’da 2023 sezonu için öne çıkan trendler I: Alman seyahat endüstrisi ve turizm dergisi fvw, Almanya’da 2023 yılına yönelik turizm, tatil ve seyahatler konusunda öne çıkan 5 trendi açıkladı. İlk olarak seyahat planlaması ve destinasyon tercihlerine yönelik trendlere yer verildi.

Alman seyahat endüstrisi ve turizm dergisi fvw, 2023 yılında seyahatler ve tatil tercihleri konusunda hâkim olacak beş trendi belirliyor.

Bu kapsamda ilk olarak seyahat planlaması, destinasyon tercihlerine yönelik trendlere ve yaşanan gelişmelere yer verildi.

Almanya’da enerji, gıda ve seyahat fiyatlarındaki artış sürüyor. Almanya Federal Cumhuriyeti Merkez Bankası – Bundesbank, 2023 yılı için yüzde 7’nin üzerinde bir enflasyon oranı öngördüğünü açıkladı.

Bu da akıllara Alman seyahat endüstrisinin 3 yıllık zorlu pandemi sürecinin ardından zorlu bir sezonla daha karşı karşıya olup olmadığı tartışmasını gündeme getiriyor.

ALMANYA’DA OCAK AYI REZERVASYONLARININ SEYRİ

Travel Data Analytics (TDA) ve veri sağlayıcısı Midoco’nun fvw için analiz ettiği yaz sezonu rezervasyonlarına yönelik rakamlara göre; Ocak ayında elde edilen rakamlar pandemi öncesi seviyelere yaklaşıldığını gösteriyor.

SEYAHAT PLANLARI ÜST SEVİYEDE

Artan enerji maliyetleri ve yüksek enflasyona rağmen Almanlar tatil ve seyahat planlarını sürdürüyor. Ekonomideki olumsuzluklara rağmen; Almanların seyahat arzusu ve isteği üst seviyelerde seyrediyor.      Almanya’da 2023 sezonu için öne çıkan trendler I

Bir diğer tatil ve seyahat araştırmaları şirketi FUR (Die Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen) de bu durumu onaylıyor.

FUR temsilcisi Martin Lohmann, son anketlere dayanarak; “Ekonomik olarak algılanan olumsuz duruma rağmen, 2023 yılında tatiller ve turizm sektörü için koşullar iyi seyrediyor. Seyahat planları üst düzeyde” değerlendirmesinde bulundu.

FUR temsilcisi, 2022 yılından daha yüksek bir seyahat yoğunluğu beklediklerini belirtiyor.

Buna karşılık Almanların önemli bir kısmı seyahat bütçelerinde kısıntıya gitmeyi planlıyor. Bu yıl daha fazla harcama yapmayı planlayanlar azınlıkta kalıyor.

SEYAHAT SÜRESİNDE TASARRUF

TDA tarafından açıklanan en son rakamlar da her şeyden önce seyahat süresinde tasarruf yapıldığını gösteriyor: 14 günlük klasik paket turlar için rezervasyon yaptıranların oranı yüzde beş puan düşmüş durumda… Bunun yerine 8 ila 13 gün arası kısa seyahatli tatiller tercih ediliyor. Bu kesimin de oranı 2019 yılına göre yüzde 4 oranında artış gösterdi.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNE YOĞUN TALEP

Travel Data Analytics (TDA), özellikle Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi klasik her şey dahil destinasyonlarına yönelik güçlü bir talep tespit etti.

TDA İstatistik Uzmanı Roland Gaßner’e göre, Doğu Akdeniz bölgesine yönelik rezervasyonlarda Ekim ayının son haftasından Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %52 artış kaydedildi.

Bu yükseliş trend, Almanya pazar lideri TUI AG tarafından da onaylandı.

TUI AG CEO’su Stefan Baumert geçtiğimiz günlerde “her şey dahil tatillere yönelik dikkat çekecek ölçüde yüksek bir talep yaşandığını” açıklamıştı.