İstanbul’un en eski oteli renovasyona girdi

Hilton İstanbul Bosphorus
Hilton İstanbul Bosphorus

Last Updated on 31 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

İstanbul’un en eski oteli renovasyona girdi. 1955 yılında açılan ve 2 sene sonra 70. yaşını kutlayacak olan İstanbul’un ilk 5 yıldızlı otellerinden Hilton Istanbul Bosphorus’da yenileme çalışmaları başladı.

Tüm iç mekanların kademeli olarak yenileceği renovasyon sırasında otel müşteri ağırlamaya devam edecek. Otelden yapılan açıklamaya göre, renovasyon otelin tüm iç mekanları kapsayacak. Otel klasikleşmiş dış cephesini korumaya devam edecek.

Otelden yapılan açıklama şu şekilde: “Şehrin ikonik oteli yenileniyor. Hilton Istanbul Bosphorus olarak otelimizde yenileme çalışmalarına başladığımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Yenilenme sürecimiz, tüm iç mekanlarımızı kapsayarak kademeli gerçekleşecek ve bu süreçte misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz. Dış cephemiz ise İstanbul siluetindeki eşsiz görüntüsünü koruyacak. Şehrin en ikonik otelinin yeniden doğuşu için geri sayım başladı.”

Hilton İstanbul Bosphorus, 70. yaşını 2025’de kutlayacak

Hilton Istanbul Bosphorus
Hilton Istanbul Bosphorus / İstanbul’un en eski oteli renovasyona girdi

Türkiye’nin 5 yıldızı almış ilk otellerinden biri olan Hilton İstanbul Bosphorus, 1955 yılında kurulmuş. Hilton’un Amerika dışında var olan otelleri içerinde en uzun süreli hizmet veren otel olarak faaliyetlerine devam ediyor. Hilton otellerinin kurucusu olan Conrad Hilton tarafından açılışı yapılmış olan otel, 70. yaşını 2025 de kutlayacak. İstanbul’un Avrupa Yakası’nın yemyeşil bahçeleri arasında yer alan bu otel, 1955 yılından beri İstanbul’un en bilindik buluşma noktalarından… Verdiği hizmet kalitesi doğrultusunda 2011 yılında Amerika’nın en ünlü turizm dergisi olarak bilinen “Travel+Leisure U.S.” içerisinde yer alan “Dünya’nın En İyi 500 Oteli Listesi’ne” girdi.