Southwind Airlines Antalya için bazı uçuşlarını iptal etti

Southwind Airlines Antalya için

Last Updated on 6 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Southwind Airlines, Novosibirsk’ten Türkiye’ye bazı uçuşları iptal etti.

Türk havayolu şirketi Southwind Airlines’ın Mart ayında Novosibirsk’ten Antalya’ya bazı uçuşlarını iptal ettiği bildirildi.        Southwind Airlines Antalya için

Novosibirks’teki tur operatörlerine atıfta bulunan turizm haber ajansı Tourdom, Pegas Touristik’in Southwind Airlines ile uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldığını bildirirken, tur operatörünün uçuşları ertesi güne veya seyahat için parayı iade etmeyi önerdiği kaydedildi.

Bu kararın birçok turisti zor duruma düşürdüğünü ifade eden tur operatörlerinin planladıkları tatil sürelerini değiştirmek istemedikleri kaydedildi.

Türk havayolu şirketi Southwind’in uçuş programını değiştirerek Novosibirsk Tolmachevo Havalimanı’ndan Antalya’ya 8, 15, 22 ve 25 Mart tarihli uçuşları iptal ettiği vurgulanırken, Mart ayı için Antalya’ya yalnızca 4, 11, 18 ve 29 Mart uçuşlarının kaldığı belirtildi.

Tourdom, bu nedenle seyahat acentelerinin programdaki değişiklik hakkında bilgilendirerek müşterilerine yeni tur seçenekleri sunduğunu yazdı.

Uzmanlar, Mart uçuşlarının iptal edilmesinin olası nedeninin Türkiye için taleplerin düşmesine bağlarken, Türkiye yönünün halihazırda daha sıcak havalara sahip olan Tayland ile rekabete dayanamadığı açıklandı.          Southwind Airlines Antalya için

Novosibirsk’ten turistlerin doğrudan Aeroflot ile Tayland’a uçabildiklerine dikkat çeken tur operatörleri, sıcak havalara sahip diğer alternatif destinasyonun ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olduğunun altını çizdi.

Tayland, Phuket yönünde 10 günlük tatil maliyeti iki kişi için 180 bin ruble olarak gözlemlenirken, bir başka alternatif rota olan BAE’de ise tatil maliyeti 166 bin ruble ortalamasına sahip oldu. (Gazetemru)