Bu Zamanda Düğün

Evet bu zamanda düğün yapılır işte nedenleri;

Last Updated on 25 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Ülkemizin ve dünyanın son yıllarda ne yazık ki talihsiz haberlere ev sahipliği bir zamanı yaşıyoruz. Krizleri ve felaketleri yeniden sıralamayacağım, her biri aklımıza ve kalbimize kazındı adeta.

Üzüntülerin en büyüklerinin vurduğu bu mevsimde düğünler ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Her ne yaşanırsa yaşansın, negatifi pozitife döndürme çabamla yazmaya gayret ediyorum. Her trajedinin ardından gelecek güneşli günlere inancımız azalırsa bu karanlıktan sağ çıkamayacağımızı düşünüyorum. Kayıplara, korkulara, kaygılara, öfkemize rağmen evet evleniyoruz. Ve tabi ki evleneceğiz. En çok da böyle zamanlarda geleneklerimize, rutinlerimize devam edeceğiz, yarının ne getireceğini ve götüreceğini bilmeden ertelemek yaşama ve kendimize haksızlık olur.

Evet bu zamanda düğün yapılır işte nedenleri;

Bu Zamanda Düğün
Bu Zamanda Düğün

1- Düğün, evlilik yolculuğunun ilk ve en keyifli adımı. Gelin ve damat olarak hayatımızda bir kez yaşamayı arzu ettiğimiz o gecede sevdiklerimizi en iyi şekilde ağırlamak, mutluluğumuza ortak olduklarını görmek, evlenmenin mutluluğunu çoğaltarak büyütüyor. O gece en görkemli, güzel, yakışıklı ve şık hallerimizle bizi tanıyan, hayat yolculuğumuza şahitlik eden yakınlarımızla bir araya geliyoruz.

2- Keyifli zaman geçirmeye her zamankinden çok ihtiyacımız var. Zamansızlık, acı olaylar bizi eğlenceden, müzikten, tadına doyulmayacak akşamlardan giderek uzaklaştırdı. Düğün gecelerinde, herkesçe kabul görülmüş bir amaç uğruna buluşmamız, eğlence ile birleşiyor. Günün stresi, koşturmacası hepsi unutularak, yerini güldüğümüz, dans ettiğimiz, güzel yemek yediğimiz bir geceye bırakıyor.

3- Hala bir araya gelmek için en iyi nedenlerden biri düğün. Eskiden de böyleydi ama artık birbirimizi görebilmemiz için sağlam bir nedene ihtiyacımız var. Öylesine organize edilen bir geceye katılım sayısı oldukça düşük olabiliyor. Mesafeler, yoğun iş tempoları, çocuklu yaşam, ekonomik engeller, bizi uzaklaştırdı. Düğünlerde uzun zamandır bir arada olmak istediğimiz hemen herkes yanımızda oluyor. Sohbetler, güzel konular üzerine kuruluyor, iyi dileklerle kutlamaya değer bir gece yaşanıyor.

4- Aile büyüklerimizin en büyük hayali düğün. Bir anne babanın çocuğunun mutluluğuna şahit olmaktan daha büyük bir arzusu var mıdır? En çok da bu duyguyu onlara yaşatmak için organize edilir düğünler. Yarınlar hiç olmadığı kadar belirsizken, ailemizin gözündeki ışıltıyı görmek bize her zaman iyi gelir.

5- Koşullar, ekonomik gelişmeler. Her geçen gün, her şeyin son sürat pahalı hale geldiği bir dönem. Bir gece uyuyoruz ve sabah zam haberleri ile uyanıyoruz. Bugün ki ekonomik koşullar düğün yapmak için zorlayıcı görünse de yarın imkansız hale gelebilir. Ertelemek, maliyetleri artıracağından, düğün yapmak için doğru zamanı beklemek maliyetli olabilir.

İstanbul’da favori düğün otelim

Kış düğünleri yerini bahar ve yaz düğünlerine bıraktı. İstanbul’da geçtiğimiz gün favori düğün mekanlarımdan söz etmiştim. Bugün ki yazımda favori otellerimden biri olan Hyatt Regency Istanbul Ataköy’de güzel bir yaz düğünü önerisiyle devam edeceğim.

Sonsuz Marmara denizi güzelliğiyle buluşan mekân

Hyatt Regency İstanbul Ataköy
Hyatt Regency İstanbul Ataköy

Bütçenizi çok zorlamadan, hayallerinizin düğününü yapacağınız bu deniz kenarı otelinde, misafirleriniz terasta kendini bir gemi güvertesinde hissedebilirler. Sonsuz Marmara denizi güzelliğiyle buluşan mekânda, bahar ya da yaz düğünü yapmak, size ve davetlilerinize hayal gibi bir gece yaşatır. İlgili ekibi, üst düzey hizmet kalitesi ve en önemlisi muhteşem mutfağı ile tadı damaklarda kalacak bir düğünün sahibi siz olabilirsiniz.

Nikah Şekerinin İyiliğe Dönüşmüş Hali

Nikah şekeri
Nikah şekeri yerine bağışta bulunabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir düğünde, nikah şekeri yerine şöyle bir not iliştirilmişti tabağımıza

“Nikah şekeri yerine düğüne katılan herkes adına AHBAP Vakfına depremzedeler için bağışta bulunduk. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz.”

Belki size de ilham verebilecek nikah şekeri fikri, beni çok mutlu etti. Düğüne katılmamızı zihnimizde ve kalbimizde sorgularken, kendimizi iyiliğe katkı olduğumuz bir gecede bulmuş olduk.

Siz de evlenmek üzereyseniz ve düğün konusunda kararsızlık içindeyseniz, benim oyum düğününüzü hayallerinizdeki gibi gerçekleştirmeniz olacak.

Bugün değilse ne zaman?

Nikah yüzüğü
“Umutsuz olduğu bir anda sevmek, ister her insan
Birazcık şanslıysan neden olmasın?”

Pinhani’nin çok sevdiğim bir şarkısının sözleri ile noktalayacağım

“Umutsuz olduğu bir anda sevmek, ister her insan
Birazcık şanslıysan neden olmasın?”