İftarı farklı kılan oteller

İftarların en özel adresi: Hyatt Regency İstanbul Ataköy

Last Updated on 6 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Oruç ibadeti İslam’ın beş temel esasından biridir. Oruç; Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla gün boyu yemekten, içmekten, nefsi arzulardan uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Her şeyin bir zekatı olduğu gibi, bedenin zekatı da oruçtur.              İftarların en özel

Ramazan ayı, ibadetimizi gerçekleştirirken sahip olduklarımızın kıymetini bilmemiz için çok önemli bir ay. Bugün ramazanın 15. Günündeyiz, yarısına geldik bile. Zaman hızla akıp giderken, ramazanın kış aylarına gelmesi ile oruç tutmak bir nebze olsun daha rahat hale geldi.

İbadetimizi gerçekleştirirken, bize şükretmeyi ve sabretmeyi hatırlatan Ramazan ayının en güzel zamanları iftar yemekleridir.

Ramazan’da otelde iftar olur mu olmaz mı konusu bir dönem çok tartışılıyordu iftar sofralarının daha mütevazi olması, çok zengin olmaması gerektiği konusu halen tartışılmakta. Ramazan’da oruç tutanların sahip oldukları sofralar tabii ki çeşitlilik gösteriyor, şu da bir gerçek ki ramazan ayında oruç tutarken normalde çok tüketmediğimiz ve canımızın istediği şeyler ve farklı lezzetler de bir ay boyunca bizim için kıymetli hale geliyor.

Otel iftarlarına sıcak bakıyorum. Evlerimizdeki malzemelerle sofralarımızı süslediğimiz iftar yemeklerinin yanında, Ramazan ayında en azından birkaç akşam otel iftarı deneyimi yaşamanın mübarek olan Ramazan ayını daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Tüm gün oruç tutan kişilerin çok güzel bir sofrada özellikle de toplu iftarda buluşarak, sabretmenin mükafatı olan bir sofrada daha keyif alacağını düşünüyorum.

Ramazan’da çoğumuz misafirlerimizi ağırlamak, güzel iftar sofraları hazırlamak istiyoruz ama tabi orucun yorgunluğuna alışveriş ve yemek telaşı eklenince zahmetli bir ağırlamaya dönüşebiliyor. İftar hazırlıklarını eksiksiz misafirlerinize yetiştirip yorulmak yerine güzel bir otelde bir iftar yemeği de sevdiklerinizi çok mutlu edecek.

Orucun en güzel zamanı iftar

En güzel yanı kalabalık yapılan iftarlar. Ailemizle, çalışma arkadaşlarımızla, iş ortaklarımızla, yakın dostlarımızla iftar saatini bekleyip aynı masa etrafında bir arada ezan saatini bekleyerek, orucumuzu açmak ramazanı daha kıymetli hale getiriyor. Bu nedenledir ki oteller, Ramazan’a özel hazırladıkları zengin menüleri ve seçkin lezzetleri misafirlerine sunuyorlar.                          İftarların en özel

Osmanlı mutfağının en Nadide lezzetlerini, ödüllü şeflerin önderliğinde ki aşçılardan ve en iyi malzemeler ile hazırlanan menülerde tatmak güzel bir deneyim oluyor.

Hyatt Regency İstanbul Ataköy, Ramazan iftarlarında tercih edilen otellerden biri. Bunun en büyük sebebi şeflerinin Osmanlı mutfağını çok iyi biliyor olması şefleri ve ekibinin Osmanlı mutfağının en güzel lezzetlerini, iftara gelen misafirleri için özenle, saatlerce titizlikle en kaliteli ve taze malzemelerle malzemelerle hazırlıyor olmaları. Tarihi iftar sofralarını andıran sunumları da bu anlamda çok hoş bir deneyimi sahneliyor.

Ramazan’da ister iş olsun ister aile iftarları olsun Hyatt Regency İstanbul Ataköy’ü tercih etmenizi tavsiye ederiz. Güzel bir deniz manzarasında şehrin trafiğine girmeden, Marmara denizinin hava karardığında gemilerle aydınlanan ışıklarının tadını çıkarabilirsiniz. Brizo restoranın bir Terası da var iftardan sonra çayınızı kahvenizi bu terasta yudumlayabilirsiniz.

Hizmetleri de bu anlamda gerçekten kusursuz, misafir memnuniyetine son derece önem veren bir otel bölgenin en iyi otellerinin başında geliyor. Otele girdiğiniz andan itibaren sizi karşılayan görkemli mimari ardından misafirperver bir karşılama ve beraberinde gelen kusursuz lezzetler Hyatt Regency İstanbul Ataköy oteli ayrıcalıklı kılıyor.

Aynı zamanda bir diğer farklılık geleneksel Osmanlı mutfağı tatlarını farklı lezzetlerle oluşturmaları, bildiğimiz tatların farklı yorumlanmalarını çok seviyorum çünkü alışkın olduğumuz tatların, usta dokunuşlarla hazırlanması, damağımızda iz bırakıyor bu anlamda.

Et Yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar, iftariyelikler, ardından gelen çok çeşitli tatlılar Hyatt Regency İstanbul Ataköy’ü kusursuz bir iftar ziyafetinin adresi haline getiriyor. Benim favorim Brizo restorandaki hünkar beğendi, kesinlikle denemelisiniz.

Farklı Ramazan Şerbetleri de sizi saray iftarlarında hissettirecek. Yılın bir ayı yaşanan Ramazan ayının mutlaka birkaç gününde kendinize ve sevdiklerinize bir ödül verip Hyatt Regency İstanbul Ataköy’de güzel bir iftar sofrasında, şık sunumlarla tadı damağınızda kalan lezzetlerle orucunuzu açabilirsiniz.

Nezih bir ortamda hızlı servis ile kaliteli bir iftar yemeğini yaşamak unutulmaz bir deneyim olacak.

Ramazan ayında iftar sofralarınızda ki bereketin artmasını ve çok özel iftar sofralarında Ramazan ayını sağlıkla ve afiyetle tamamlamanızı diliyorum.

İftariyelikler

  • Ana Yemek Seçenekleri
  • Ramazan Tatlıları
  • Osmanlı Şerbetleri

Hyatt Regency İstanbul Ataköy’de sizi bekliyor.              İftarların en özel