2. Dünya Spor Turizmi Kongresi Hırvatistan’da yapılacak

WORLD SPORTS TOURISM CONGRESS
WORLD SPORTS TOURISM CONGRESS

Last Updated on 10 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

2. Dünya Spor Turizmi Kongresi Hırvatistan’ın Zadar kentinde Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Hırvatistan Hükümeti desteğiyle 26-27 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Hırvatistan Hükümeti aracılığıyla 26-27 Nisan 2023 tarihlerinde, Hırvatistan’ın Zadar kentinde 2. Dünya Spor Turizmi Kongresi’ni düzenleyecek. Hızla büyüyen spor turizmi alanındaki uzmanlar, kongre süresince yeni fikirleri ve en iyi uygulamaları paylaşma fırsatı bulacak.

Dünya Spor Turizmi Kongresine Türkiye’den şimdilik resmi düzeyde bir katılım görünmüyor

Spor turizminden elde edilen gelirin diğer turizm çeşitlerine göre 2 kat fazla olduğunu her fırsatta dile getiren TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, ikincisi düzenlenen Dünya Spor Turizmi Kongresine katılacak mı? Kongreye Türkiye’den özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından bir katılım olup olmayacağı yönünde bir bilgiye şimdilik ulaşamadık.

Kongrenin yapılacağı adres: Fortis Club, Falkensteiner Resort Punta Skala, Zadar, Republic of Croatia

  • Kongre, büyüyen dünyanın dört bir yanından uzmanlar için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor. Kongrede spor turizmi alanında yeni fikirlerin ve en iyi uygulamaların paylaşılması bekleniyor.
  • ‘Sürdürülebilirlik İçin Turizm ve Spor Bir Arada’ temasıyla düzenlenen Kongre,
    muazzam potansiyele sahip bir segment olan spor turizmi alanındaki çalışmaları derinleştirmek için bir çerçeve ve en hızlı büyüyen trendlerin yanı sıra, yaratabilecek içgörüler ve sonuçlar çıkarmak için yenilikçi fikirler ve destinasyonlara ilham verecek.
  • Kongrede Dünyanın her yerinden ve farklı spor dallarından konuşmacılar yer alacak.

Sürdürülebilirlik için Turizm ve Spor Birlikteliği

WORLD SPORTS TOURISM CONGRESS / 2. Dünya Spor Turizmi Kongresi
WORLD SPORTS TOURISM CONGRESS / 2. Dünya Spor Turizmi Kongresi

Kongre bu yıl Tourism & Sports United for Sustainability (Sürdürülebilirlik için Turizm ve Spor Birlikteliği) teması altında düzenlenecek. UNWTO; 2. Dünya Spor Turizmi Kongresi aracılığıyla; spor turizmi alanındaki çalışmaları derinleştirmeyi ve destinasyonlara bu alanda ilham olabilecek, yenilikçi fikirler üretilmesine olanak sunmayı hedefliyor.

Kongrede, spor turizminin ekonomik etkisi, çevresel – sosyal – ekonomik perspektiflerden Sürdürülebilir Kalkınma Araçlarına (SDG) katkısı, spor etkinliklerine ev sahipliği yaparak bir destinasyonu tanıtmanın anahtarları, sponsorluklar ve ihale prosedürleri gibi birçok kilit konu ele alınacak. Dünyanın dört bir yanından ve spor turizminin farklı kesimlerinden ulusal ve uluslararası düzeyde çok çeşitli kuruluşları temsil eden konuşmacılar yer alacak.

2. Dünya Spor Turizmi Kongresi
2. Dünya Spor Turizmi Kongresi

Rakamlarla spor turizmi pazarında son durum

  • Spor turizmi pazarı 2022 yılında 580 milyar doların üzerinde bir değere sahipken,
  • 2023 yılında bu rakamın büyüyerek 680 milyar doların üzerine çıkması beklenmektedir.
  • Spor turizmi, hem büyüklük hem de pazar hacmi bakımından dünya çapında en hızlı büyüyen sektörlerden biridir.
  • Spor turizmi bir maç izlemekten ya da bir spor etkinliğine katılmaktan çok daha fazlasıdır.
  • İyi yönetildiği takdirde, destinasyonlardaki istihdam ve işletmeleri desteklemenin yanı sıra yerel toplumların katılımını teşvik ederek ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmanın önemli bir ayağı olabilir.
  • Dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar, turizm tekliflerini daha da çeşitlendirmenin ve daha rekabetçi turizm sektörleri oluşturmanın bir yolu olarak spor turizmi için çekiciliklerini giderek daha fazla geliştirmeye çalışmaktadır.

2. Dünya Spor Turizmi Kongresinin 2 günlük programı şöyle: