Türkiye’de tatil fiyatlarının artması o ülkeye yarayacak

Türkiye’de tatil fiyatlarının artması o ülkeye yarayacak
Gürcistan / Batum sahili / Turizm Günlüğü'nün görsel partneri Deposit Photos

Last Updated on 12 Mayıs 2023 by Turizm Günlüğü

Rus tur operatörlerinden açıklama: Türkiye’ye alternatif olabilir… Türkiye’de tatil fiyatlarının artması o ülkeye yarayacak

Rusya’dan Gürcistan’a uçuş yasaklarının kaldırılması, Rus tur operatörlerini sevindirdi.

Direkt uçuşların başlamasıyla birlikte bu ülkeye paket tur satışına başlamaya hazırlanan tur operatörleri, Gürcistan’ın popüler Türkiye’ye bir alternatif olabileceğini belirtiyor.

INTOURIST’TEN GÜRCİSTAN AÇIKLAMASI

Intourist Basın Servisi’nin RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada; Rus turistler için geleneksel olarak popüler bir destinasyon olan Gürcistan’ın mevcut kısıtlamalar nedeniyle paket tur satışının yapılamadığını ancak artık yasakların kalkması sonucu Gürcistan’a doğrudan uçuş biletlerinin satışına başlanmasıyla birlikte tur satışına başlamaya hazır olduklarını söyledi.

Intourist Halkla İlişkiler Direktörü Daria Domostroeva, Tiflis’e şehir turlarının yanı sıra Kakheti gibi şarap bölgelerine gezilerin bu ülkede en fazla talep gördüğünü söyledi.

“BİR AY İÇERİSİNDE ESKİ HALİNE GELEBİLİR”

MAYEL Travel CEO’su Maya Kotlyar, Gürcistan’ın Rusya için en büyük pazarlardan biri haline gelebileceğini belirterek; hava trafiğinin bir ay içinde (Haziran ortasına kadar) eski haline getirilebileceğini tahmin ediyor.      Türkiye’de tatil fiyatlarının artması

Maya Kotlyar, bu durumda Gürcistan’ın 1.5 ila 3 milyon Rus turist çekmeyi beklediğini söylüyor.

Ona göre 2013 ve 2014 yıllarında bir buçuk ila iki milyon Rus ülkeyi ziyaret etti.

Haberrus’un aktardığı habere göre Kotlyar, şu anda birçok ülke Rusya Federasyonu’ndan yolcu kabul etmediği için bu rakamın artabileceğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE TATİL FİYATLARININ ARTMASI GÜRCİSTAN’A YARAYACAK

Türk tatil turları fiyatlarının çok fazla artması, Gürcistan’a olan talepteki artışa ve popülaritesinin daha fazla artmasına yol açıyor.

Ruslar, pahalı olan Türkiye’ye alternatif olarak komşu Gürcistan’a hem plaj tatilleri hem de şarap, gastronomi ve daha farklı alanlarda ziyaret etme fırsatları bulabilecekler.

Gürcistan‘a yapılan haftalık tatil turları kişi başına ortalama 60 bin Ruble’den başlıyor.

Direkt uçuşların başlaması ve rekabetin artmasıyla bu rakamın daha da aşağılara inmesi bekleniyor.