İngiltere Vizesi Talebindeki Artış! Reddetme Oranları Azalıyor

İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

Last Updated on 19 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

2023 yılının ilk çeyreğinde, İngiltere’ye yapılan vize başvuruları artarken, red yanıtlarının oranı düştü. İngiltere’ye olan ilgi hızla artıyor. İngiltere Büyükelçiliği, 2023 yılında İngiltere’ye yapılan vize başvurularında artış olduğunu, red oranlarının ise azaldığını bildirdi. İngiltere vizesi talebindeki artışın detayları haberimizde.

2023’te İngiltere Vizesine Başvurular Arttı, Reddetme Oranları Azaldı

Ankara’daki İngiltere Büyükelçiliği’nin DW Türkçe ile paylaştığı verilere göre, 2023 yılının ilk aylarında İngiltere’ye yapılan başvurular artış göstermiş, buna karşın red edilen başvuruların sayısı azalmıştır.

Türkiye'den İngiltere'ye vize başvurularında 2023 yılında gözle görülür bir artış var. Reddedilen başvuruların oranı ise aynı dönemde düşüş gösterdi
Türkiye’den İngiltere’ye vize başvurularında 2023 yılında gözle görülür bir artış var. Reddedilen başvuruların oranı ise aynı dönemde düşüş gösterdi.

İngiltere’ye Vize Taleplerinde Belirgin Artış: 2023 Red Oranları İse Düşüş Gösterdi

Büyükelçilik, Schengen vizesinin sadece ziyaret ve kısa süreli eğitimi kapsadığına karşın, İngiltere vizesi ile ilgili verilerin daha geniş bir kapsama sahip olduğunu vurgulamıştır. İngiltere’ye yapılan vize başvurularının sadece ziyaretleri değil, aynı zamanda uzun süreli eğitim, yerleşim ve çalışma vizelerini de kapsadığı belirtilmiştir.

İngiltere Vizesi Talebindeki Artış: 2023’ün İlk Aylarında Reddedilen Başvurular Azaldı

  • 2022 yılında Türkiye’den İngiltere’ye vize için toplam 97.041 başvuru yapılmış, bunların 78.643’üne olumlu yanıt verilmiştir.
  • 2023 yılında ise ziyaret amacıyla yapılan vize başvuru sayısı, yani Ocak-Mart aylarında 30.902 olmuş, bunların 26.161’ine vize verilmiştir.

İngiltere’ye Yönelik Vize Başvurularında İvme: 2023’te Artış ve Daha Az Reddedilenler

Bu verilere göre, 2022’ye kıyasla 2023’ün ilk üç ayında başvuru oranında artış yaşanmış, red oranı ise azalmıştır. 2022 yılında red oranı %18 civarında iken, 2023 yılında bu oran %15 olarak kaydedilmiştir.

İngiltere’ye olan ilgi hızla artıyor

Sonuç olarak; 2023 yılının ilk aylarında İngiltere’ye yapılan vize başvurularında belirgin bir artış görülürken, aynı zamanda red yanıtı verilen başvuruların sayısı azaldı. İngiltere’ye 2023 yılında yapılan vize başvurularında ciddi bir yükselme eğilimi var. Ancak, başvuruların reddedilme oranı aynı dönemde düştü. İngiltere Büyükelçiliği, 2023 yılında İngiltere’ye yapılan vize başvurularında artış olduğunu, red oranlarının ise azaldığını bildirdi. Türkiye’den İngiltere’ye vize başvurularında 2023 yılında gözle görülür bir artış var. Reddedilen başvuruların oranı ise aynı dönemde düşüş gösterdi. 2023 yılının ilk çeyreğinde, İngiltere’ye yapılan vize başvuruları artarken, red yanıtlarının oranı düştü. İngiltere’ye olan ilgi hızla artıyor.