2023 Yılında İngiliz Tatilciler Akdeniz’e Akın Etti

Yolcular da Tartılacak

Last Updated on 20 Temmuz 2023 by Turizm Günlüğü

2023 yılında İngiltere’den Akdeniz’e seyahatler rekor seviyede bir artış gösterdi. İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi verilerine göre, bu dönemde İngiliz turistlerin Akdeniz’e olan ilgisi bir önceki yıla göre %42 arttı. 2023 Yılında İngiliz Tatilciler

Özellikle İspanya, İtalya ve Fransa gibi popüler destinasyonlar, İngiliz seyahatçiler arasında en çok tercih edilen ülkeler oldu. Bu artışta Türkiye’nin payı da büyük oldu; Türkiye seyahatlerinde %31’lik bir artış yaşanarak, popüler destinasyonlar arasında beşinci sıraya yerleşti. Bu durum, pandemi sonrası dönemde turizm sektörünün hızla toparlandığını ve Akdeniz destinasyonlarının İngiliz turistler için çekiciliğini koruduğunu gösteriyor.

İngiltere'den Vize Ücretleri İçin Zam Açıklaması
2023 Yılında İngiliz Tatilciler Akdeniz’e Akın Etti

2023 Yılında İngiltere’den Akdeniz’e Yurtdışı Seyahatlerde Ciddi Artış

Turizm sektörü, 2023 yılında beklenenden daha hızlı bir toparlanma göstermeye devam ediyor. Bu toparlanmanın en büyük örneklerinden biri, İngiltere’den Akdeniz’e yapılan yurtdışı seyahatler. Turizm Databank‘ın İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi verilerinden yaptığı analize göre, 2023 yılının Ocak-Mayıs döneminde, İngiltere’den Akdeniz’e havayolu ile yapılan yurtdışı seyahat trafiği bir önceki yıla göre % 42 artış gösterdi. Türkiye ise % 31 artışla bu dönemde seyahat destinasyonları arasında 5’inci sıradaydı.

İngiltere’den Akdeniz’e Seyahatler: 2023 Yılında Rekor Artış

2023 yılında İngiltere’den Akdeniz ülkelerine yapılan yurtdışı seyahatler, bu dönemde 37 milyonu aştı. İspanya bu seyahatlerin % 39’una ev sahipliği yaparak ilk sıradaki yerini korudu. İspanya’nın hemen ardından % 14,1 payla İtalya ve % 11,2 payla Fransa geldi. Bu iki ülke, seyahat sayılarında % 50’den fazla bir artış yaşadı.

İngiltere’den Akdeniz’e 2023 Seyahat Verileri: İspanya Lider, Türkiye İlk 5’te

İngiltere’deki seyahatçilerin tercih ettiği destinasyonlar arasında Türkiye’nin payı da artış gösterdi. Türkiye, seyahat sayısında % 31’lik bir artış yaşarken, pazar payı % 7,3 oldu. Bu dönemde pazar payları hafif düşen diğer bir ülke ise % 8,9 pazar payına sahip Portekiz oldu.

Akdeniz bölgesi dışında, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de İngiliz seyahatçilerin ilgisini çekti. Fas, % 134’lük bir artışla seyahat sayısını önemli ölçüde artırırken, BAE de % 40’lık bir artışla kendi bölgesinde lider oldu.

Bu veriler, pandemi sonrası dönemde turizm sektörünün hızla toparlandığını ve İngiltere’den Akdeniz’e olan seyahatlerin popülerliğinin artmaya devam ettiğini gösteriyor. Akdeniz ülkeleri, İngiltere’den gelen turistler için cazip destinasyonlar olmaya devam ederken, seyahat trendlerinin nasıl değişeceğini görmek ilginç olacak.