Teşvikler Otel Yatırımlarını Katladı: 2023’te 186 Yeni Proje Yolda

Türkiye'deki Zincir Ve Grup Otel Sayısı

Last Updated on 20 Temmuz 2023 by Turizm Günlüğü

Türkiye’deki teşvikli otel yatırımları 2023 yılında hızla arttı. Ocak-Mayıs döneminde teşvik alan konaklama tesisi yatırımları 91 adetten 186 adede çıktı. Teşvikler Otel Yatırımlarını

Teşvikli Otel Yatırımları 2023’te Hızla Artıyor: 20 Milyar TL’lik Yatırım Yolda

2023 yılında Türkiye’deki teşvikli otel yatırımları hızla artmaya devam ediyor. Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’deki teşvik alan konaklama tesisi yatırımları, 91 adetten 186 adede çıktı. Turizm Databank’ın analizine göre, bu hızlı artışın 20 milyar TL’lik bir yatırımı beraberinde getireceği belirtiliyor.

Turizm sektörüne teşvikler, yatırım hacmini ve istihdamı artırıyor. Ocak-Mayıs döneminde teşvik alan otel yatırımlarında harcanacak bütçeler, 6,9 milyar TL’den 19,9 milyar TL’ye yükseldi. Yeni ve yenilenen otellerde çalışacak işçi sayısı da 3,1 binden 6,5 bine geçti.

Yeni ve Yenilenen Otellerde Yatak Kapasitesi Artıyor

Bu dönemde, yeni yatırım ve yenileme projesine tabi olan otel yatağı sayısı da önemli bir artış gösterdi. 59,9 bine ulaşan yatak kapasitesi, geçen yıl 33,8 bin civarında idi. Bu artış, teşviklerin konaklama sektörünün genişlemesinde önemli bir etken olduğunu gösteriyor.

5 Ayda Türkiye’de Teşvikli Otel Yatırımları

2023 yılının Mayıs ayında ise 41 tesis projesi teşvik aldı. Bu durum, 2022 yılı seviyesinin aşıldığını ve teşvikli otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor.

Teşviklerin, otel yatırımlarını hızlandırdığı ve istihdamı artırdığı görülürken, yatırımcıların da bu durumdan memnuniyet duyduğu anlaşılıyor. Türkiye’deki otel yatırımlarının gelecekteki seyrini, bu teşviklerin büyüklüğü ve sürekliliği belirleyecek gibi görünüyor. Yeni yatırımların turizm sektörünü nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Teşvik alan otel yatırımları (Ocak-Mayıs 2023)

Teşvik alan otel yatırımları (Ocak-Mayıs 2023)
Teşvik alan otel yatırımları (Ocak-Mayıs 2023)