Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor

Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor
Odessa, Ukraine - 09.05.2019. / Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor

Last Updated on 12 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Rus işgali sonrasında kapanan Odesa sahilleri, alınan yeni güvenlik önlemleriyle birlikte sınırlı sayıda plajını halka yeniden sunmaya başlıyor. Kent sakinleri, yazın bunaltıcı sıcaklarında serinleyebilmek adına bu gelişmeyi coşkuyla karşılıyor. Ancak olası bir hava saldırısında plajların tekrar kapatılacağı uyarısı yapıldı.

Euronews’de yer alan habere göre, Odesa sakinleri kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek için sahildeki bazı plajların açılmasını memnuniyetle karşıladı.

Ukrayna’nın Odesa kenti, Rusya’nın işgalinden bu yana ilk kez sınırlı sayıda plajı, yüzmek ve güneşlenmek için resmi olarak halka açtı.

Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor
Theatre in old town of Odessa, sea port weiv, aerial photography

Bununla birlikte hava saldırısı alarmı verilmesi halinde, resmen açıldığı belirtilen sınırlı sayıdaki plaj yine kapalı kalmaya devam edecek.

Ukrayna’nın en büyük limanının bulunduğu kentte bulunan askeri deniz üssü, Rusya’nın sıklıkla İHA ve füze saldırılarına hedef oluyor.

Odesa’da geçen yıl şubat ayında işgalin başlamasının ardından yüzlerce deniz mayını sahile döşenmişti.

Odesa’da sahillerde patlayan mayınlar yüzünden kent sakinlerin güvenliği için sahil halka tamamen kapatılmıştı.

Odesa Valisi Oleh Kiper sosyal medyada Telegram hesabından yaptığı açıklamada, birkaç plajın halka açılma kararının kentin askeri ve sivil yönetimi tarafından ortaklaşa alındığını bildirdi.

Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor
August 17, 2017, people at the Black Sea beach in Odessa, Ukraine. Popular touristic european destination. Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor

Oleh Kiper, açıldığı resmen belirtilen sınırlı sayıdaki plajların sabah 8 ila akşam 20 saatleri arasında halka hizmet vereceğini duyurdu.

Kent sakinlerinin serinlemek için denize girdiklerinde sığ su mayınlarıyla karşılaşmasını önlemek için belirlenen plajlarda iki iskele arasına mayın önleyici ağlar yerleştirilecek.

Ağların mayınları durduracağını belirten yetkililer, iyi giden hava koşullarının mayınların kıyıdan da görülmesine olanak sağladığını belirterek, acil durumlarda bu konuda görevlendirilen nöbetçilerin duruma müdahale edeceğini aktardı.

Odesa Sahilleri İşgal Sonrası İlk Kez Halka Açılıyor
August 17, 2017, people at the Black Sea beach in Odessa, Ukraine. Popular touristic european destination.

Bu arada Odesa sakinlerinin kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek için sahildeki bazı plajların açılmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.