Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways’ten Acentalarla Özel Buluşma!

Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways'ten TÜRSAB Acentalarına Özel Buluşma!
Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways'ten TÜRSAB Acentalarına Özel Buluşma!

Last Updated on 22 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

21 Ağustos 2023’te TÜRSAB Genel Merkezimiz, Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways iş birliğiyle Katar’ın eşsiz destinasyonlarını tanıttı. Doha’nın büyüleyici kültürü ve turistik zenginlikleri video gösterimiyle acentalarımıza sunuldu.

TÜRSAB Genel Merkezimizde Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways katkılarıyla “Katar Destinasyon Tanıtım Etkinliği” gerçekleştirildi

Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways'ten TÜRSAB Acentalarına Özel Buluşma!
Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways’ten TÜRSAB Acentalarına Özel Buluşma!

Katar’ın turizm potansiyeli ve ülke dinamiklerinin tanıtıldığı söz konusu etkinliğe; TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş, Mehmet Akyıl ve Esra Başeskioğlu, Fatih Bölge Temsil Kurulu Başkanı Gürkan Özcan, Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen ve havayolu yetkilileri, Katar Turizm Ofisi Türkiye ve Romanya Bölge Müdürü Damla Bayık ile seyahat acentası temsilcileri ve Güncel Turizm Haberleri ile öne çıkan Turizm Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Çelik katılım gösterdi.

Etkinlikte Katar’ın, özellikle Doha şehrinin turistik destinasyonları ve kültürünü tanıtan video gösterimi ve sunum gerçekleştirildi.

TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak; “Dünya Turizminin Yükselen Yeni Yıldızı Katar”

TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak; "Dünya Turizminin Yükselen Yeni Yıldızı Katar"
TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak; “Dünya Turizminin Yükselen Yeni Yıldızı Katar”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak, “Katar ile Türkiye arasındaki dostluğun kökleri derindir. Özellikle son yıllarda imzalanan anlaşmalarla bu dostluk daha da pekiştirilmiştir. Yeni anlaşmalar, turizm sektörünü de içermektedir. Geçen yıl Türkiye’ye Katar’dan 92.439 kişi ziyarette bulundu. Katarlı turistlerin en çok tercih ettiği bölgeler; İstanbul, Bursa, Antalya, Muğla, Kocaeli, Ankara, Aydın, Sakarya ve Bolu olarak sıralandı” ifadelerini kullandı. Pandemi öncesinde Türkiye’den 10 milyon kişi yurt dışına tatile çıkarken, Bayrak’a göre Türkiye, yurt dışından aldığı turist sayısı kadar olmasa da, Katar gibi ülkeler için potansiyel hedef pazarlar arasında bulunmaktadır.

Bayrak, “Dünya Turizminin yükselen yeni yıldızı Katar, eşsiz seçenekleriyle turizm potansiyelini gözler önüne seriyor. Katar’ın, yakın gelecekte Türkiye’yi çok daha fazla ziyaretçiyle ağırlayacağına inancımız tamdır. TÜRSAB olarak, Katar Turizm Ofisi ile sürekli işbirliği içinde olacağımızı vurgulamak isterim” şeklinde konuştu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş; “Katar Vizesiz ve Uçuş Sorunu Olmayan Bir Destinasyon Olarak Öne Çıkıyor”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş; "Katar Vizesiz ve Uçuş Sorunu Olmayan Bir Destinasyon Olarak Öne Çıkıyor"
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş; “Katar Vizesiz ve Uçuş Sorunu Olmayan Bir Destinasyon Olarak Öne Çıkıyor”

TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak’ın ardından kürsüye gelen TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş, yeni destinasyonların acentalar için yaratacağı fırsatları vurguladı. Taş, Katar’ın Türkiye’den gelen turistlere vize istemediğini, ayrıca Qatar Airways, Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın Katar’a düzenli uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Katar Turizm Ofisi Türkiye ve Romanya Bölge Müdürü Damla Bayık; “Katar; Orta Doğu’nun En güvenilir, En Misafirperver, En Ulaşılabilir ve En Hesaplı Ülkesidir!”

Katar Turizm Ofisi Türkiye ve Romanya Bölge Müdürü Zeynep Damla Bayık
Katar Turizm Ofisi Türkiye ve Romanya Bölge Müdürü Damla Bayık

Katar Turizm Ofisi Türkiye ve Romanya Bölge Müdürü Damla Bayık, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıktı. Bayık, Katar’ın Türkiye dahil olmak üzere 90’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat olanağı sunduğunu belirtti. Türk pasaportu sahiplerinin Katar’a seyahatlerinde 90 güne kadar vizesiz kalabileceklerini ekledi.

Bayık, Katar ile Türkiye’nin aynı saat diliminde bulunduğuna değinerek, Qatar Airways, Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın Katar’a tüm yıl boyunca uçuşlar düzenlediğini belirtti. İstanbul, Sabiha Gökçen ve Ankara’dan yıl boyunca düzenli uçuşlar olduğunu, yaz aylarında ise Adana, Antalya, Bodrum ve Trabzon’dan sezonluk uçuşların gerçekleştiğini ifade etti.

Katar’ın önemli özelliklerini de vurgulayan Bayık, şu dört ana başlıkta topladı:

1. Orta Doğu’nun en misafirperver ülkesi olarak bilinir.
2. Güvenlik bakımından dünyanın en güvenilir ülkeleri arasında ilk üçte yer alır.
3. Kolay ulaşılabilir ve ekonomik bir destinasyondur.
4. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Bayık’ın sunumunun ardından, katılımcı acentalardan gelen sorulara yanıt verdi. Katar’da turistler için herhangi bir kılık kıyafet zorunluluğu olmadığına değindi. Ayrıca, otellerde alkollü içecek servisinin mevcut olduğunu, gece kulüplerinin bulunduğunu ve Rixos otelinin açılmasıyla birlikte Katar’da da “her şey dahil” konseptinde hizmet veren otellerin olduğunu belirtti. Bayık, gastronomi konusunda da bilgi verdi. Otellerde dünya mutfağının ziyaretçilere sunulduğuna değindi ve alışveriş merkezlerinde de onlarca Türk restoranının hizmet verdiğini ekledi.

Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen; “Katar’da 600 Kadar Türk Şirketi Var”

Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen
Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen

Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen, son sunumu gerçekleştirmek üzere kürsüye geldi. Katar’ın Türkiye için sadece bir turistik destinasyon olmadığını vurgulayan Ökmen, 600 kadar Türk şirketinin Katar’da faaliyet gösterdiğini belirtti. Ökmen, Katar’da iş yapmanın önemli bir yönünün yüz yüze görüşmeler olduğunu ve Katar’da düzenlenen fuarlara katılmak isteyen girişimciler için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Qatar Airways’in, dünya genelinde en iyi havayolları arasında yer aldığını belirten Ökmen, şirketin birçok prestijli ödül kazandığını vurguladı. Ayrıca, Qatar Airways’in Türkiye’de Pegasus ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından aktarmalı uçuşlarla yolcularına ulaşılabileceğini ekledi.

Evren Ökmen, konuşmasına Qatar Airways’in uluslararası bağlantıları hakkında bilgi vererek devam etti. Dünyanın birçok noktasına seferler düzenleyen Qatar Airways’in, özellikle Türkiye’ye taşıdığı yolcu sayısının oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Ökmen, konuşmasının devamında, asıl hedeflerinin Türkiye’den yurt dışına taşıdıkları yolcu sayısını artırmak olduğunu belirtti.