İngiliz Gençler Tatil İçin Hangi Ülkelere Gitmek İstiyor?

İngiliz Gençler Tatil İçin Hangi Ülkelere Gitmek İstiyor?
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri Deposit Photos

Last Updated on 4 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

İngiliz Seyahat Acentaları Birliği – ABTA tarafından yayınlanan araştırma kapsamında İngiliz genç gezginlerin 2024 yılında ziyaret etmek istedikleri ülkeler açıklandı.  İngiliz Gençler Tatil İçin Hangi Ülkelere Gitmek İstiyor?

İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) tarafından yayınlanan araştırmaya göre; İngiliz genç gezginlerin 2024 yılında ziyaret etmek istedikleri ilk 10 ülke arasında; Türkiye 7’inci, Yunanistan ilk sırada, İspanya ise 4. Sırada yer aldı.

T KUŞAĞININ TATİL TERCİHLERİ

T Kuşağı olarak da bilinen 18 – 24 yaş arası gençlerin gitmek istediği ülkeler listesinde ilk tercihleri arasında İtalya, ABD ve Almanya da var.

2 bin kişilik bir örneklem üzerinde gerçekleştirilen “2024 İçin Dört Trend” araştırmasına göre, T Kuşağı gençlerinin yüzde 72’si önümüzdeki 12 ay içinde yurt dışına seyahat etmeyi planlıyor.  İngiliz Gençler Tatil İçin Hangi Ülkelere Gitmek İstiyor?

Bu oran diğer yaş gruplarına göre daha fazla. Aynı zamanda T Kuşağı diğer yaş gruplarına göre daha uzun tatiller yapıyor.

18 – 24 yaş grubundakilerin önümüzdeki 12 ay içinde macera tatiline çıkma olasılıkları ortalama gezgine göre neredeyse üç kat daha fazla; kampa gitme, büyük bir spor etkinliğine gitme, tren tatiline çıkma olasılıkları da iki kat daha fazla.

T KUŞAĞI VE GENEL NÜFUS TERCİHLERİ SIRALAMASI

Kaynak: Turizm Databank