Güney Kore’nin Subtropikal Adası Jeju ve Rüya Gibi Başkenti Seoul

Jeju Adası / Seoul Hanok Köyü - Güney Kore
Güney Kore'nin bu benzersiz adası ve rüya gibi başkenti ile tanışmak için "Kişiye Özel 7 Gün 6 Gecelik Jeju & Seoul Turu" sizi bekliyor.

Last Updated on 23 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

Güney Kore’de volkanik kökenli dağları, çarpıcı plajları, mistik ormanları ve hayranlık uyandıran doğal güzellikleri ile Jeju Adası ‘na, zengin kültürü, alışveriş olanakları, lezzetli yemekleri ve modern cazibesi ile başkent Seoul’e gitmeye ne dersiniz?

Plajları, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve lezzetli yemekleriyle Jeju Adası, eşsiz bir seyahat deneyimi yaşamak için birebir. Bu adayı ziyaret etmek, kendinizi doğanın kollarına bırakmak ve yerel kültürü tanımak için harika bir fırsat olurken Asya’nın en büyüleyici şehirlerinden biri olarak öne çıkan Seoul ise geleneksel ve modernin mükemmel bir karışımını sunuyor. Bu büyülü şehirde tarihi ve çağdaşı bir arada yaşayabilir, geleneksel sarayları ziyaret edebilir, sokak lezzetlerini tatma fırsatı bulabilir ve modern eğlenceye dalabilirsiniz.

Diğer Güney Kore içerikleri için tıklayın.

Cheonjiyeon Waterfall is a waterfall on Jeju Island, South Korea. The name Cheonjiyeon means sky. Jeju is well-know island. / Cheonjiyeon Şelalesi, Güney Kore’nin Jeju Adası’nda bir şelaledir. Cheonjiyeon adı gökyüzü anlamına gelir. Jeju iyi bilinen bir adadır.

Bu Gezi Rotası Listesinde Yok Yok!

Peki, tüm bunları nasıl yapacağız derseniz; Kişiye Özel 7 Gün 6 Gecelik Jeju & Seoul Turu‘na katılarak tüm hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşte bu turda sizi bekleyen gezi rotaları:

  • Jeju Adası ‘nda Biyangdo Adası, Hyeopjae Plajı ve Geumneung Plajı’nın hoş manzarasına bakan Hallim Park ile doğanın tadını çıkaracaksınız.
  • Jungmun Resort’un içinde yer alan Yeomiji Botanik Bahçesi ise eşsiz güney atmosferiyle Asya’nın en iyi botanik bahçelerinden biri.
  • 22 metre yüksekliğinde, suları gökten düşüyormuş gibi görünen 79 No’lu Doğa Anıtı olarak tescillenmiş Cheonjiyeon pokpo Şelalesi‘ne ve 163 No’lu Tabiat Anıtı olarak belirlenen yabani Dampalsu ağaçlarına giden bir subtropikal yolculuğa çıkacaksınız. Mutae yılan balıklarının (258 No’lu Doğa Anıtı) yaşam alanını da göreceksiniz.
  • 100.000 yıl önce volkanik bir patlama sonucu denizin altından yükselen Seongsan Ilchulbong Zirvesi gerçekten görülmeye değer bir manzara.
  • Seopjikoji, Jeju Adası’nın doğu kıyısının ucunda yer alan ve özellikle sarı kanola çiçeklerinin tamamen açtığı nisan ayında muhteşem bir manzaraya sahip olan bir seyir noktası. “Gingko Bed”, “The Uprising”, “Binbir Gece” ve diğer bazı Kore TV dizileri burada çekildi.
  • Halla Dağı’nın eteklerinde yer alan Seongeup Halk Köyü, 1410’dan 1914’e kadar geniş bir zaman dilimine yayılmış çok sayıda kültürü barındıran küçük bir kasabadır.
  • Manjanggul Mağarası dünyadaki en iyi lav tünellerinden biridir ve bir doğal anıttır. 70 cm’lik lav dikitleri ve lav tüpü tünelleri de dahil olmak üzere çeşitli ilginç yapılar bulunmaktadır. “Taş Kaplumbağa” şekli Jeju Adası’na benzediği için özellikle dikkat çekicidir.
  • Jeju, dünyaya Jeju haenyeo’sunun eşsiz aktivitelerini ve kültürünü tanıtmak için 2003 yılında Jeju Haenyeo Müzesi‘ni (kadın dalgıçlar) kurdu. Haenyeo, herhangi bir dalış ekipmanı olmadan çeşitli kabuklu deniz hayvanları ve deniz yosunu toplamak için okyanus suyuna dalan kadın dalgıçları ifade ediyor.
Gyeongbokgung Palace, South Korea. Photo by: Depositphotos
  • Jeju Folklor ve Doğa Tarihi Müzesi‘nde şu anda Jeju-do’da kazılan ve 1984 yılında sergilenen Jeju-do’nun folklor kalıntıları ve doğal tarihi malzemeleri sergilenmektedir.
  • Jeju Şehri’nin kuzeyinde yer alan Yongduam veya Dragon Head Rock, binlerce yıl boyunca kuvvetli rüzgarlar ve dalgalar tarafından yaratılmıştır. Ancak bunun nasıl ortaya çıktığına dair başka birçok efsane de bulunur. Efsaneleri yakından tanımak kadar güzel bir şey yok değil mi?
  • 1395 yılında Joeon Hanedanlığı tarafından inşa edilen beş büyük sarayın en büyüğü olan Gyeongbokgung Sarayı’nı ve Bucheon Hanok Köyü’nü kiralayacağınız hanbok (geleneksel Kore giysisi) ile keşfedebilirsiniz.
  • Güney Kore’de 12 devlet başkanına ev sahipliği yapan Mavi Ev’i ziyaret ettikten sonra Insadong Caddesi‘nde yürüyüş yapın.
  • Kore Budizminin Jogye Tarikatı’nın ana tapınağı olarak kabul edilen Jogyesa Tapınağı‘nı gezdikten sonra Seoul’de modern bir dinlenme merkezi olan Cheonggyecheon Çayı’nın kenarında günün yorgunluğunu üzerinizden atın.
  • Biraz eğlenmek için Lotte World Eğlence Parkı’nı ya da 555 metre yükseklikten Seul manzarasını seyretmek için Lotte World Seoul Sky’ı ziyaret edebilirsiniz.
  • Samsung Electronic’in küresel tanıtım ve sergi merkezini ve Kore’nin en büyük küresel tanıtım ve sergi merkezi olan COEX’i görün.
  • Bongeunsa Tapınağı‘nın ziyareti sonrası DDP (Dongdaemun Tasarım Plaza)‘de alışveriş için zamanınız olacak.

Güney Kore’nin bu benzersiz adası ve rüya gibi başkenti ile tanışmak için More World Travel organizasyonunda gerçekleşecek olan Kişiye Özel 7 Gün 6 Gecelik Jeju Adası & Seoul Turu‘nu incelemek için linke tıklayın.