Gelecek Üç Ay İçinde Katar’da Kaçırılmaması Gereken 12 Etkinlik

Katar Etkinlik Takvimi: 100/100 En İyi Arap Posterleri

Last Updated on 31 Mart 2024 by Turizm Günlüğü

Katar, uluslararası büyüklükteki iş, kültür & sanat, yaşam tarzı ve spor alanındaki benzersiz etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. İşte Nisan, Mayıs, Haziran 2024 tarihlerinde başlayan Katar etkinlikleri: Katar etkinlik takvimi.

  • 16. Artistik Jimnastik Dünya Kupası
    19-20 Nisan 2024 / Aspire Kadınlar Spor Salonu

İki gün sürecek olan 16. Artistik Jimnastik Dünya Kupası’nda dünyanın en iyi jimnastikçileri bir araya gelecek.

  • Lusail Winter Wonderland
    30 Nisan 2024’e kadar devam ediyor / Al Maha Adası

Ailenizle birlikte eğlenmek için Al Maha Adası’nın merkezinde yer alan 50’den fazla eğlence ve etkinlik, leziz yiyecek ve içecekler, canlı eğlenceler ve daha fazlasıyla dolu bu şölenin coşkusuna katılın.

  • Otonom E-mobilite Forumu
    30 Nisan-2 Mayıs 2024 / Katar Ulusal Kongre Merkezi

Katar Devleti Ulaştırma Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen Otonom E-mobilite Forumu, küresel ölçekte büyük öneme sahip olan ve neredeyse bir zorunluluk haline gelmiş sürücüsüz e-mobilite konusuna odaklanan lider değişim platformu olmaya hazırlanıyor. Bu çok yönlü etkinlik paydaşların gerçek dünya ortamında otonom e-mobilitenin fiilen uygulanmasına yönelik bilgi birikimi ve tavsiyeleri derlemesi ve geliştirmesi için uygun bir platform sağlayacak.

  • Qatar Talent Show
    3 Mayıs 2024’e kadar devam ediyor /

“Qatar Talent Show”, öğrencileri desteklemek ve eğitim fırsatlarını geliştirmek için Katar’da düzenlenen, Education Above All Foundation’ın (EAA) ev sahipliği yaptığı önemli bir yarışma.

  • Wanda Diamond League
    10 Mayıs 2024 / Katar Spor Kulübü Stadyumu

World Athletics tarafından düzenlenen Doha Diamond League 2024, açık hava atletizm sezonunda gerçekleşen 15 karşılaşmadan biri. Yarışma, dünyanın en iyi sporcularını bir araya getiriyor.

Diğer Katar haberleri için tıklayın.

  • Build Your House 2024
    13-16 Mayıs / Katar Ulusal Kongre Merkezi

Fuara danışmanlar, yükleniciler, tedarikçiler ve akıllı ev çözümü sağlayıcıları da dahil olmak üzere inşaat sektörünün tüm alanlarından şirketler katılıyor. İş dünyası için hayati öneme sahip bir platform haline gelen Build Your House Fuarı, ev inşa etmek veya mevcut mülkünü yenilemek isteyen Katar vatandaşlarını çeşitli hizmet ve ürün sağlayıcılarıyla buluşturuyor. Fuarın dördüncü yılında toplam değeri 800 milyon QAR’a ulaştığı tahmin edilen, çok yüksek sayıda anlaşma imzalandı. BYH, 14.560 ziyaretçiyi pek çok farklı hizmetle buluşturan 250 katılımcıyı ağırladı.

Build Your House 2024, 2. Körfez Konut Haftası’na ev sahipliği yapmak üzere Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanlığı ile stratejik bir ortaklık da kurdu. Bu önemli iş birliği, KİK ülkelerinde konut sektörünün büyümesini ve gelişmesini teşvik ederek şehirleri, kent ve gayrimenkul yaşamını iyileştirmeyi amaçlıyor.

  • Katar Ekonomik Forumu 2024
    14-16 Mayıs / Doha

Bloomberg iş birliğiyle düzenlenen Katar Ekonomi Forumu, küresel iş ve yatırım başlıklarının ele alındığı, Orta Doğu’da düzenlenen üst düzey bir etkinlik. Uluslararası şirketlerin CEO’larının, devlet başkanlarının ve para piyasalarının karşı karşıya olduğu önemli ekonomik sorunları mercek altına alarak küresel şirketlerin yönetim kurulu toplantılarının gündemini belirleyen sorunlara, yeni ve benzersiz bakış açıları getiriyor.

  • Project Qatar 2024
    24-30 Mayıs 2024 / Doha Gösteri ve Kongre Merkezi (DGKM)

Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek olan Project Qatar, Katar’ın önde gelen ve en etkili inşaat fuarı olma özelliğini taşıyor. Katar inşaat pazarına açılan kapınız olacak bu etkinlik, inşaat yaşam döngüsünün her aşamasında fırsatlardan yararlanmak isteyen işletmeler için ideal bir fuar olarak öne çıkıyor.

  • Akıllı Üretim Fuarı
    27-30 Mayıs 2024 / Doha Gösteri ve Kongre Merkezi (DGKM)

Akıllı Üretim Fuarı, akıllı üretim alanındaki teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri sergilemeye hazırlanıyor. Otomasyon, dijitalleşme ve akıllı sistemlere vurgu yapılan bu fuarın amacı, Katar ve diğer ülkelerin üretim endüstrisinde devrim yaratmak. Fuar, akıllı üretimin dönüştürücü gücünü keşfetmek isteyen sektör liderlerini, uzmanları ve yenilikçileri bir araya getirecek. Katar etkinlik takvimi. Katar etkinlik takvimi. 

  • İmparatorluk Kumaşı: Safevi İran’ında Tekstil
    22 Haziran 2024 tarihine kadar devam ediyor / İslam Sanatı Müzesi

Bu sergi, Safevi döneminde (MS 1501-1736) ipek kumaşın oynadığı kritik rolü gözler önüne seriyor. Sergi iki farklı mekanda, iki ayrı tarihte düzenleniyor:
İslam Sanatı Müzesi, 23 Ekim 2023 – 20 Nisan 2024
Mathaf Arap Modern Sanat Müzesi, 26 Ekim 2023 – 5 Mart 2024

Uzun Süreli Devam Eden Etkinlikler

  • 100/100 En İyi Arap Posterleri – Dördüncü Tur
    8 Ağustos 2024’e kadar devam ediyor / M7 Msheireb

24 Şubat 2024’te başlayan Design Doha, bu yenilikçi posterleri M7’de sergileyerek, Arab Design Now sergisi ile birlikte Arap görsel kültürüne dair bir bakış sunmayı hedefliyor. Festivalin odağı niteliğindeki sergi dahilinde bir de rehber yayımlandı.

  • Katar Turing Otomobil Şampiyonası 2024
    9 Kasım 2024 tarihine kadar devam ediyor / Lusail Yarış Pisti Spor Kulübü

Heyecan dolu turing otomobil şampiyonasına katılmak için hala geç değil.