Booking.com Türkiye’ye Geri Mi Dönüyor? Bakan Ersoy’dan Açıklama Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan Booking.com Açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan Booking.com Açıklaması

Last Updated on 30 Nisan 2024 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Booking.com’un Türkiye faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Booking.com

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Booking.com Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Booking.com’un Türkiye operasyonlarına ilişkin çıkan dönüş iddialarına açıklık getirdi. Ersoy, 2015 yılında alınan mahkeme kararının halen geçerli olduğunu ve firma üzerindeki faaliyet yasağının sürdüğünü belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Booking.com’un Türkiye faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Booking.com Türkiye’de Neden Faaliyet Göstermiyor?

Bakan Ersoy, uluslararası dijital seyahat şirketi Booking’in Türkiye’deki faaliyetlerinin Bakanlık tarafından engellendiği iddialarını yalanladı. Ersoy, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve konuya açıklık getirdi.

Tarihi Dava ve Sonuçları

Firmanın Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin durum, 2015 yılında açılan bir dava sonucunda netlik kazandı. Alınan mahkeme kararı gereği, Booking.com’un ülkemizde faaliyet göstermesi yasaklandı.

Türkiye’de Faaliyet Gösteren Diğer Global Rezervasyon Motorları

Bakanlık, Türk vergi ve tüketici mevzuatına uyum sağlayan yabancı menşeili onlarca global rezervasyon motorunun Türkiye’de sorunsuz bir şekilde faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı. Bu şirketlerin taahhütlerine dikkat çekerek, yasalara uygun çalışmalarının önemine işaret etti.