Ruslar Tatil İçin Ne Sıklıkla Kredi Çekiyor?

Ruslar Tatil İçin Ne Sıklıkla Kredi Çekiyor?

Last Updated on 13 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

SuperJob, “Ruslar Tatil İçin Ne Sıklıkla Kredi Çekiyor?” sorusunun cevabını araştırdı.

SuperJob’un araştırmasına göre; Rusya vatandaşlarının büyük bir kısmı tatil için kredi kullanmayı tercih etmiyor.

Ancak, ekonomik olarak aktif 1600 çalışan vatandaşın katıldığı anket sonuçlarına göre, yüzde 86’sı tatil için kredi seçeneğini desteklemiyor. Kalan küçük bir kesim ise bu yönteme başvuruyor.

Araştırmaya katılan her 100 kişiden sadece dört kişi tatil için kredi almayı düşünüyor veya zaten almış.

Cinsiyetlere göre dağılıma bakıldığında, erkeklerin yüzde 5’i tatil için kredi almayı düşünürken, bu oran kadınlarda yüzde 3.

Yaş grupları incelendiğinde, 44 yaş altı Ruslar yüzde 5 ile tatil kredisi kullanımında daha yüksek bir orana sahipken, daha yaşlı bireylerin oranı yüzde 3’te kalıyor.

Gazetemru’nun haberine göre, aylık geliri 100 bin rubleyi aşan kişilerin, daha az gelire sahip vatandaşlara göre tatil kredisi kullanma olasılıkları yüzde 6’ya karşı yüzde 4 olarak belirlenmiş.      Ruslar Tatil İçin Ne Sıklıkla Kredi Çekiyor?

Ülke dışına yapılan tatiller için kredi kullanımı ise yüzde 7 ile Rusya içinde yapılan tatillere göre daha fazla tercih ediliyor.

Vatandaşların büyük çoğunluğu tatil için yeterli parayı biriktirmeyi tercih ederken, mevcut diğer kredi yükümlülükleri de tatil kredisi kullanımını azaltan faktörler arasında yer alıyor.