Turizmde Yabancı Sermaye Yatırımlarında Artış

Turizmde Yabancı Sermaye Yatırımlarında Artış

Last Updated on 15 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Turizmde yabancı sermaye yükseldi: Turizmde yabancı sermaye yatırımlarında artış

T.C. Merkez Bankası verilerine göre; Türkiye’de turizm sektörüne yurt dışından yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımı, 2024 yılının Ocak – Mart döneminde, 10 milyon Dolar seviyesinden 24 milyon Dolar seviyesine çıktı.

TURİZMDE DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE YATIRIMI NE KADAR?

Turizm Databank’ın T.C. Merkez Bankası verilerinden gerçekleştirdiği analize göre; konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerine (turizm) yurt dışından yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımı 2024 yılının Ocak – Mart döneminde, 10 milyon Dolar seviyesinden 24 milyon Dolar seviyesine çıktı.

Bu dönemde yurt dışına yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımı ise 8 milyon Dolar’dan 26 milyon Dolara çıktı.      Turizmde Yabancı Sermaye Yatırımlarında Artış

YABANCI SERMAYE NE DEMEK?

Yabancı bir yatırımcıya, yerli şirketlerde ve çeşitli varlıklarda geniş sahiplik payı veren, bir ülkeden başka bir ülkeye yapılan sermaye akımlarına verilen isimdir.

Doğrudan yabancı sermaye yatırımı; üretime yönelik fabrika kurmak, gayrimenkul, makine, fabrika ve diğer türden teçhizat almak gibi yabancı bir ülkede yabancılarca yapılan fiziksel yatırımlar ve satın almalardır.