Matbah Restaurant’tan ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel Ege Lezzetleri

Matbah Restaurant
Matbah Restaurant

Last Updated on 22 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor.

Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı, Bir Kez Daha Dünya Sahnesinde!

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı; bir çok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, sürdürülebilir Türk mutfağının birbirinden lezzetli, sağlıklı, geleneksel ve atıksız reçeteleri öne çıkarılırken bu yıl tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri, coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan özgün lezzetler tanıtılacak.

Sağlık ve Tarihle Harmanlanan Ege: Mavi ve Yeşilin Buluştuğu Kıyılarda Akdeniz Diyetinin İzleri

Matbah Restaurant
Matbah Restaurant

Türkiye’nin mavi ile yeşilin iç içe geçtiği Ege kıyıları, muhteşem manzaraları ve köklü tarihinin yanında sağlıklı yemek kültürüyle de dikkat çekiyor. 2010 yılında UNESCO tarafından “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” olarak kabul edilen Akdeniz Diyeti’nin hâkim olduğu bu kıyılar, bölgeyle özdeşleşen enginar ve kabak çiçeği gibi sebzeleri, yöreye özgü çeşit çeşit otları ve deniz ürünlerinin bolluğuyla meşhur. Ege bölgesi aynı zamanda, asırlık zeytin ağaçlarıyla uzun yaşamın sırrı olan zeytinyağı mucizesinin de ortaya çıktığı topraklar. Öyle ki zeytin bahçeleri Çanakkale’den Muğla’ya bir rota gibi uzanarak bölgenin zeytin ve zeytincilikle ilişkili kültürel mirasını da gözler önüne seriyor.

Türk Mutfağı Haftası: 81 İlde Yerel Lezzetler ve Geleneksel Pişirme Teknikleriyle Türk Mutfağının Zenginliği Kutlanıyor

Türk Mutfağı Haftası boyunca 81 ilde düzenlenecek etkinliklerde yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırlanacak, kadim ve sürdürülebilir Türk Mutfağı’nı yansıtan tüm menüler, Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayacak.

Matbah Restaurant
Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant…

Tarihi Dokusuyla Büyüleyen Matbah Restaurant, Türk Mutfağı Haftasında Ege Lezzetleri Menüsüyle Misafirlerini Ağırlıyor

Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant, Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada da “BURAM BURAM TARİH KOKAN AMBİYANSI” ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında, Türk Mutfağı haftasına özel ‘Ege Lezzetleri Menüsü’ ile siz değerli konuklarını ağırlıyor.