Bakan Avcı: 2018 Troia yılı olacak!

Last Updated on 12 Mart 2017 by Yaşar Çelik

Dünyanın en prestijli turizm fuarı ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Troia 2018 yılı rüzgârı esiyor. 51’inci kez kapılarını açan ITB Berlin Fuarında Bakan Avcı yaptığı açıklamasında 2018 yılının Troia 2018 yılı olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ITB Berlin Turizm Fuarı’nda yaptığı konuşmasında, ” Troia Çanakkale Bölgesinde, dünya tarihini değiştiren bir yer. 2018’i Troia yılı ilan ediyoruz. Unesco nezdinde bu konuda girişim başlatıldı. Bizde Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Troia’nın zenginliğinin ve hikayelerinin tanıtılması ve bilinmesi için 2018 yılını Troia yılı olarak düzenlemek istiyoruz. Dolayısı ile tüm dünyayı Türkiye’ye davet ediyoruz” dedi.

Bakan Avcı, toplantıda Çanakkaleli olan TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner’e de seslenerek, “Sayın Baraner Çanakkaleli ama bende O’nun kadar Çanakkaleliyim” dedi. Çanakkale’yi temsilen ITB Berin Fuarında Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Genel Sekreteri ve aynı zamanda Çanakkale Ticaret ve Sanayii Odası (ÇTSO) Meclis Üyesi olan Armağan Aydeğer de yaptığı açıklamasında, “2018 Troia Yılı Türkiye ve Bölge Turizminin eski gücüne kavuşmasındaki güçlü rüzgarı olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, İnşallah gelecek için örnek bir yıl ve çalışma olur” diye konuştu.

Çanakkale’yi temsilen ITB Berin Fuarında Armağan Aydeğer ile ÇATOD (Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ) üyeleri Salih Zeki Yüksel ve Hilmi Selimoğlu temsil ederken, yerli ve yabancı katılımcılara ” 2018 Troia yılı olun ” konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor. Bu arada “ITB Berlin Fuarı”nda Çanakkale standına da uğrayan çok sayıda sektör temsilcisine de konu hakkında bilgiler veriliyor. Standı ziyaret eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner,TÜROB Başkanı Timur Bayındır,Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik,Berlin Belediye Başkanı ve Eyelat Başbakanı Michael Müler, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman gibi isimlerde 2018 yılının “Troia Yılı” ilan edilmesi ile ilgili çalışmalara destek verdiler.

Video: https://youtu.be/-RxxPM9b3ZE