Yurtdışında “güvenliyiz” yerine, “turizm markasıyız” kavramına vurgu yapalım

Last Updated on 15 Mart 2017 by Yaşar Çelik

Artaş İnşaat Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, yurtdışında “güvenli bir ülkeyiz” yerine, “turizm markasıyız” kavramına vurgu yapılması gerektiğini açıkladı.

Artaş İnşaat Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu

Dünyada güvenli bir şehir veya ülkenin olmadığının altını çizen Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Soruyorum size, dünyanın hangi şehri veya ülkesi %100 güvenli? Maalesef dünyada bu denli güvenli, bir ülke veya şehir yok. Amerika, Fransa, Almanya dahil dünyanın herhangi bir yerinde terör olayı yaşanabiliyor. Terör, tüm dünya ülkelerinin başında olan ciddi bir sorun. Türk turizmciler olarak, son bir yılı aşkın süredir, “güvenli bir ülkeyiz” açıklamalarını yapıyoruz. Eğer, dünyanın hiçbir yeri güvenli değilse; bizlerin yaptığı bu açıklamalar sonuçsuz kalabiliyor. Öyleyse, bizler de gündemlerimizi değiştirelim. İmparatorluklara başkentlik yapan, medeniyetlerin beşiği Türkiye’nin, turizmde marka bir ülke olduğunu vurgulayalım. Türkiye kadim bir ülke ve her şeyin bir hikâyesi var. Kısaca, sahip olduğumuz tarihi, kültürel hazinelerimizi, doğal güzelliklerimizi, eşsiz lezzetlerimizi, Türk misafirperverliğimizi anlatalım. Çünkü sahip olduğumuz zenginliğimizi, dünya genelinde henüz bilmeyen milyarlarca insan var.” dedi.

2018’de, 3.Havalimanı ve Galataport turizme ivme kazandıracak

Bir yılı aşkın süredir daralma yaşayan İstanbul turizminin, 2018 yılında tamamlanması planlanan 2 projeyle yeniden yükselişe geçeceğini anlatan Recep Arifoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Yapım maliyeti 10 milyar 247 milyon Euro olarak öngörülen 3.Havalimanı’nın 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 4.5 milyar Lira yatırım yapılacak olan Galataport projesinin ise 2018’in son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Bu iki projeyle, turizm sektörümüz yeniden atağa geçecektir. Nitekim İstanbul otellerinde, 100 Euro’dan, 55 – 60 Euro bandına gerileyen gecelik oda fiyatları da, 2018’den sonra yükselişe geçerek rayına oturacaktır.” diye konuştu.

Bugüne kadar Irak krizi, deprem krizi gibi birçok krizi yaşadıklarını hatırlatan Recep Arifoğlu, sektör temsilcileri olarak krizlere hazır olduklarını, moralleri bozmadan ve daha çok çalışarak üstesinden geleceklerini kaydetti.

Nisan’dan sonra Ortadoğulu misafirleri ağırlayacak

İstanbul’un tarihi yarımadasında bulunan BW PLUS The President Hotel ve BW Citadel Hotel’in, iki yıl öncesine kadar ağırlıklı olarak Avrupalı turistlere hizmet verdiğini ifade eden Recep Arifoğlu, şuan ağırlıklı olarak Ortadoğulu turistlere hizmet vermekte olduklarını söyledi. İstanbul’daki her iki otelde Nisan itibariyle dolulukların artacağını ve Ortadoğu’dan misafirlerin geleceğini kaydeden Recep Arifoğlu, şunları belirtti:

“Son, 1.5 – 2 yıldır tesislerimizde, Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu’dan gelen konuklarımızı ağırlıyoruz. Bu yıl, yeni destinasyonlar olarak, Cezayir, Fas, Tunus, İran, Ürdün, Lübnan’dan daha fazla turist alacağız. Bugün Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi İstanbul’dur. Prag’ı 2 günde gezebilirsiniz. Ama İstanbul’a bir hafta yetmez” dedi.

İstanbul’un turizmde hak ettiği yeri alamadığını anlatan Recep Arifoğlu, bir öneri olarak da, 1 ay süren İstanbul Shopping Fest’in, 2 ay gibi daha uzun olmasını veya yılda 2 kere yapılmasını ve kültürel etkinliklerin arttırılmasını tavsiye ederek sözlerini tamamladı.