Turizm Bakanı TÜRSAB’ı ziyaret etti, sorunlara çözüm sözü verdi!

Last Updated on 12 Mayıs 2017 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bugün TÜRSAB Genel Merkez binasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan’a TÜRSAB yöneticileri tarafından bir brifing verildi. Brifingte; Bakanlık ile bir süredir revize çalışmaları sürdürülen 1618 Sayılı Yasa’nın güncelleştirilmesi, Booking.com gibi konulara değinildi.

Ziyaret esnasında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, II. Başkan Bülent Katkak, Genel Sekreter Çetin Gürcün, Yönetim Kurulu Üyeleri Davut Günaydın, İ. Hakkı Yüksel,İstanbul Haliç BYK Başkanı Salih Kutluoğlu, Sultanahmet BYK Başkanı Ekrem Usta, Avrupa BYK II. Başkanı Bedirhan Bayka, EBKA Komitesi Başkanı Mesut İnan, Kruvaziyer Turizmi Komite Başkanı Gianluigi Baltazzi, Ev Turizmi Komitesi Eş Başkanı Deniz Dikkaya, Sağlık Turizmi ve Karayolu Ulaştırma ve Rent a Car Komitesi Başkanı Yeşim Kıral hazır bulundu.

Söz konusu toplantıda sektörün sorun yaşadığı sorunlara ilişkin Bakan’a TÜRSAB yöneticileri tarafından bir brifing verildi. Brifingte; Bakanlık ile bir süredir revize çalışmaları sürdürülen 1618 Sayılı Yasa’nın güncelleştirilmesi, Booking.com, UKOME’lerle yaşanan sorunların giderilmesi, Üniversitelerin rehberlik bölümünden mezun öğrencilere sektörde Türkçe rehberlik yapma imkanının sağlanması, kaçak faaliyetlerin önlenmesi gibi konulara değinildi.

Brifing sonrası bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “TÜRSAB tarafından ifade edilen sorunların özünde mevzuata bağlı olduğunu, dolayısıyla yapılacak mevzuat değişikliği ile bu aksamaların giderileceğini” söyledi.