İngiltere’de konsere saldırı!

Last Updated on 23 Mayıs 2017 by Turizm Günlüğü

İngiltere’nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena’da TSİ 00.30 sularında bir patlama meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu tahmin edilen olayda can kaybının en az 22’ye yükseldiği ve 59 kişinin de yaralandığı açıklandı.

BBCTürkçe’nin haberine göre Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, yaşamını yitirenler arasında çocukların da olduğunu ve şu aşamada bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini açıkladı. Hopkins gazetecilere, “Bunu bir terör olayı olarak ele alıyoruz ve şu aşamada dün akşamki saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Önceliğimiz bu kişinin tek başına mı, yoksa bir örgütün parçası olarak mı hareket ettiğinin tespit edilmesi. Saldırganın olay yerinde öldüğünü teyit edebilirim. Saldırganın el yapımı patlayıcı düzenek taşıdığını ve bunu ateşleyerek bu felakete neden olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yaşananları ‘savaş filmi sahnesine’ benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi. Holey, “Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler” dedi.

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, “Ariana, ‘Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı” diye konuştu.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Catherine Macfarlane, “Dışarı çıkıyorduk tam kapının önündeyken çok büyük bir patlama yaşandı herkes çığlık atıyordu” dedi. Macfarlane, patlama sesinin duyulmasıyla Arena’daki kalabalığın ‘panik halde çığlık atarak salondan çıkmaya çalıştğını’ söyledi.

Patlama, ABD’li pop şarkıcısı Ariana Grande’nin konserinin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi. Konser alanının kapasitesinin yaklaşık 20 bin kişilik olduğu, konserdekilerin çoğunun da gençler ve çocuklar olduğu bildirildi. 23 yaşındaki ABD’li pop şarkıcısı Grande’nin özelikle gençler ve çocuklar arasında popüler olduğu biliniyor.

Facebook da güvenlik bildirimi özelliğini devreye aldı.