Turizm Otelcilik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Seminerinde turizmin geleceği konuşuldu

Last Updated on 22 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Çeşme’de, egegen, seogen, mapsgen ve Çeşme Otelciler Birliği sponsorluğunda “Turizm Otelcilik Sektörü ve Dijital Dönüşüm” semineri gerçekleştirildi.

31 Mayıs Çarşamba günü, Radisson Blu Çeşme’de gerçekleştirilen seminer; turizm sektörünün ve dijital dünyanın önemli isimlerine ev sahipliği yaptı. Pek çok katılımcının yer aldığı seminer, sohbet ortamı sayesinde renkli dakikalara yol açtı.

Seminerde ilk konuşmayı Turizm Uzmanı, Rehber ve Belgesel Yapımcısı Özge Ersu gerçekleştirdi

Banu Güsar’ın moderatör olarak bulunduğu seminerde ilk konuşmayı Turizm Uzmanı, Rehber ve Belgesel Yapımcısı Özge Ersu gerçekleştirdi. Turizm Gazetesi Turizm Günlüğü’nde yer alan habere göre, Özge Ersu “Turizmde Dijital Gelecek” adını verdiği sunumunda geçmişten günümüze otelcilikte nelerin değiştiğine, turizm rehberliğinde gerçekleşen yeniliklere ve bu çağa ayak uydurabilmek adına sosyal medyanın önemine değindi.

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat

21. yüzyılda turizm sektöründe yaşanan değişiklikler

Diğer konuşmacılar Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat ve Kadir Has Üniversitesi iNEO Girişimcilik Merkezi Sektörel İşbirliği Yöneticisi Didem Türköz “Dijital Turizm ve Dijital Turist” isimli sunumlarıyla katılımcıların karşısındaydı. Polat ve Türköz; ortaklaşa gerçekleştirdikleri sunumda, dijital dünyaya entegre edilmesi gereken iş döngülerinden, WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın turizm sektörü adına neler yaptıklarından, 21. yüzyılda turizm sektöründe yaşanan değişikliklerden bahsetti ve tecrübeleri doğrultusunda otel sahipleri için bazı ipuçları verdi.

Seminerin son konuşmacısı ise, şirketin Dijital Pazarlama Uzmanı Önder Aydın oldu

İzmir merkezli dijital ajans egegen’in desteğiyle düzenlenen seminerin son konuşmacısı ise, şirketin Dijital Pazarlama Uzmanı Önder Aydın oldu. Aydın, “2017’de Dijital Dönüşüme Hazır Mısınız?” başlıklı sunumunda katılımcılara internet reklamcılığının önemini anlatırken, aynı zamanda Türkiye’de kullanıcıların internet ve turizm ilişkilerini sayısal verilerle açıklayarak sektörün pazar hacmi ve gelecek beklentileri hakkında bilgiler paylaştı.

Oldukça verimli bir gün olduğunu dile getiren katılımcılar, bu tarz etkinliklerin farklı turizm bölgelerinde tekrarlanması gerektiğini ifade ettiler.