Edremit Körfezi, yerli turistle çifte bayram yapacak

Last Updated on 14 Haziran 2017 by Yaşar Çelik

25 binin üzerinde yatak kapasitesi ve 127 bin civarında ikinci konutun bulunduğu Edremit Körfezi’ndeki otel ve pansiyonlarda Ramazan Bayramı için doluluk oranları yüzde 90’lara ulaşırken, turizmciler ve esnaf, çifte bayram için adeta gün sayıyor.

Bayram ile başlayacak yaz sezonunda yerli turistin akınına uğraması beklenen Edremit Körfezi, önemli sayıda turist ağırlayacak.

Adatepe Köyü Ege Denizinin doğu kıyısında, İda Dağının batı yamaçlarında,Edremit Körfezinin kuzey ucunda bulunuyor. Yerleşim antik çağlarda başlamış, İliada destanında “Gargaros”olarak ad ıgeçen bölgede ve yerleşim günümüzde de sürmekte. Köyün bulunduğu bölge Truva , Leleg, Midilli, Pers, Atina, Roma, Selçuklu, Osmanlı hakimiyetleri görmüş ve bunların izlerini taşıyor.

Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, yaptığı açıklamada geçen yıl yaşanan darbe girişiminin turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, bu yıl beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Otel, pansiyon, esnaf ve sahillerdeki hediyelik eşya satıcılarının bayramla başlayacak yaz sezonunu beklediğini dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

“Bölgemiz iç turizmden faydalanan bir bölge. İç turizmin lideri olarak biliniyor. Dolayısıyla yerli turiste hizmet ediyoruz. Yoğun bir talep söz konusu. Şimdiden bölgemizdeki birtakım tesislerimizin doluluk oranları yüzde 80’leri aştı. Küçük otellerimiz ve diğer tesislerimiz de bayrama kadar doluluklarını tamamlayacaklar. Asıl bayram sonrası talepler de çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Esnafımız umutlu. Umutla bayramı bekliyor. Hayırlısıyla kazasız belasız bir sezon diliyorum herkese.”

Sutüven Şelalesi, Sarıkız yaylasından doğan, Kızılkeçeli çayı üzerinde. Şelalenin ismi Sutüven, tüvleyen yani sıçrayan su anlamına geliyor.