Expedia raylarda da güçlü olmak istiyor

Last Updated on 22 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Expedia yönetimi, demiryolu teknolojisi distribütörü SilverRail’in çoğunluk hisselerini satın aldı. İki şirket arasındaki ilk işbirliği 2010 yılında, Expedia’nın kurumsal seyahat markası Egencia’nın SilverRail’in kurumsal hizmetleri kullanmasıyla başlamıştı.

Turizm Gazetesi Turizm Günlüğü’nde yer alan habere göre, İki şirket arasındaki işbirliği 2016’da, Expedia’nın Expedia.co.uk web sitesinden demiryolu biletleri satmak için SilverRail’in teknoloji platformunu kullanacağını duyurmasıyla genişletildi.

Yeni satın almadan sonra Expedia’ya, havadan otele, araba kiralamadan gemi gezisine, paket turdan demiryoluna kadar geniş alanda hizmet etme imkânı sunacak. SilverRail’in teknolojisi Expedia’ya demiryolu tedarikini dünya çapında bir kitleye çevrimiçi hale getirme imkânı sunuyor.

SilverRail’in parlak bir geleceği olduğuna dikkat çeken Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi “Şirketin yetenekli ekibini Expedia ailesine katmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Öncelikli hedeflerimiz arasında demiryolu tedarikini çevrimiçi hale getirmek oluşturuyor. Bu satın alma sayesinde, SilverRail’in yıllara dayanan deneyiminden de yararlanarak, yolcularımıza dünya çapında çeşitlilik arz eden geniş yelpazede ürünler sunar hale geliyoruz” dedi.

SilverRail Technologies Genel Müdürü Aaron Gowell, Expedia’nın, demiryolu deneyimini üst seviyeye çıkarma amaçlarına inandığını hatırlattıktan sonra “Expedia’nın gerçekleştirdiği satın alma, SilverRail’i dünyanın dört bir yanındaki müşterilerini demiryolu işlemlerini çevrimiçi yapma imkânına kavuşturacak. Birlikte yürümemiz daha büyük ve daha güçlü olacak. Expedia’nın stratejik, mali ve operasyonel gücünden yararlanmamız başarılarımızda anahtar rolü oynayacak” diye ekledi.

Kaynak: TUYED