İşte Doğuş Grubu’nun turizmdeki yeni ortaklığı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk

Last Updated on 4 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

INS Events & Meetings’in yüzde 55 hissesini alan Doğuş Grubu, şimdi de lüks seyahat işine giriyor. 

Doğuş Grubu’nun turizmdeki büyümesine yeni bir halka ekleniyor. Doğuş Grubu’na bağlı Gestin Turizm Yatırım İşletmeleri İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Antur Turizm A.Ş. şirketleri, Göktuğ İşisağ ve Koray Şahmalı’nın sahibi olduğu Icons and Styles Turizm A.Ş.’nin yüzde 55’ini satın olmak üzere Rekabet Kurulu’na başvurdu. Doğuş Grubu böylelikle, satışın hayata geçmesiyle lüks seyahat organizasyonu işine de girmiş olacak.

Koray Şahmalı

Kısa adı INS Events & Meetings olan şirket, yurtdışından getirdiği üst düzey misafirler için özel organizasyonlar planlıyor. İki yıl önce önemli bir İngiliz ailenin Çırağan Sarayı’ndaki düğününü gerçekleştiren INS Events, daha önce de Amerikalı ünlü bir finans firmasının sahibinin ve Yunanlı çok önemli bir ailenin Kapadokya’daki organizasyonlarını gerçekleştirmiş. Yurtdışından daha fazla kişi getirip daha fazla gelir elde etmek üzere Doğuş grubunun şirketleriyle böyle bir işbirliği yapacaklarını ifade eden genç turizmci Koray Şahmalı, hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi.

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, yeme-içme ve turizm sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçen aylarda dünyanın en ünlü moda markaları arasından yer alan Tommy Hilfiger ile turizm sektöründe ortaklığa giden Şahenk, Miami’de ilk yatırımını gerçekleştirmişti.