TÜRSAB başkan adayları neden bu kadar para harcıyor?

Bercan Tour Genel Müdürü Adnan Özbay

Last Updated on 11 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Türk turizminin emektarlarından Bercan Tour Genel Müdürü Adnan Özbay, yeni pazarlar ve yaklaşan TÜRSAB başkanlık seçimleri hakkında yol gösterecek önemli açıklamalarda bulundu.

35 yıldır turizm sektörüne emek vermiş bir acenteci olan Bercan Tour Genel Müdürü Adnan Özbay ile Taksim’deki ofisinde keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Adnan bey; yeni gelişmekte olan pazarlar ve yaklaşan TÜRSAB Başkanlık yarışı için gazetemize şunları söyledi:

IRAK’DAN 1 HAFTADA 20 BİN TURİST GELDİ

Ağustos’un ilk haftasında Irak’dan 20 bin turist ülkemize geldi. Irak pazarı havayolu firmalarının koyduğu seferler sayesinde gelişmeye devam edecek. Bercan Tour olarak bizde bir buçuk yıldır Irak pazarından Türkiye turist getiriyoruz. Ağustos’un ilk haftası ülkemize gelen 20 bin Irak’lı turist geldi ve bu sayının 4 binini biz getirdik. Irak bize yakın bir pazar ama asıl önemlisi THY, Atlas Global, Pegasus’un koyduğu tarifelerinin yanı sıra charter uçuşlarında yapılması. Daha fazla turist getirebiliriz Irak’dan ama uçak fiyatları en yoğun sezonda birden yükseliyor ve sayılar düşüyor. Firmalar yoğun sezonda fiyat arttırmak yerine sefer sayılarını arttırsa ülkemize dünyanın her yerinden daha fazla turist geleceğine eminim. Irak pazarı için şunu söyleyebilirim; 400 dolara sattığımız turlar yoğun sezonda birden bire 600 dolara çıkıyor. Bu da kalabalık aileler için caydırıcı bir unsur oluyor.

IRAK İSTANBUL VE ANTALYA İÇİN 12 AYLIK BİR PAZAR

Irak’dan gelen turistler genellikle Antalya ve İstanbul’u tercih ediyor. Antalya’ya deniz, İstanbul’a ise alışveriş ve kültür için geliyorlar. Bu iki şehrimiz kış koşulları çok sert olmadığından Irak’lı turistler normalde Mayıs’tan Ekim’e kadar ülkemize gelmeye devam ederken, bazı Irak’lı turistler ise Ekim’den sonrada gelmeye devam ediyor. Biz Bercan Tour olarak Irak’lı turistlerin vize işlemlerinden başlayarak tüm yer, otel vb. işlemlerini yapıyoruz. Tüm işlemleri tek eldem yaptığımız için onlar için bizimle çalışmak oldukça kolay oluyor.

HİNDİSTAN ÇOK BÜYÜK BİR PAZAR

Eğer havayolu firmaları gerekli özeni gösterirse 200 milyon zengini olan Hindistan geleceğin en büyük pazarından biri olabilir Türkiye için. Şu an var olan uçaklar normal yolcuları taşıyor. Kafile halinde turist getirecek uçaklar şu an yok. Ulaşım sorununu çözebilirsek Hindistan’ın 200 milyonluk pazarından daha fazla pay almaya başlayabilir.

YAPILAN HARCAMALARIN NE İÇİN YAPILDIĞINI ANLAYAMIYORUM

Son yıllarda başkan adayları TÜRSAB seçimlerini çok popüler hale getirdi. Reklam kampanyaları, yemekli toplantılar gibi şeylere oldukça yüksek paralar harcıyorlar. Bunu ne için yaptıklarını merak ediyorum? Sonuçta TÜRSAB bir sivil toplum örgütü ve bu örgütün başına geçmek için harcanan parayı görünce, sormadan edemiyorum. Neden bu harcamaları yapıyorsunuz? Beklentiniz ne?