BinRota’dan yurtdışı turizm pazarı değerlendirmesi

Last Updated on 5 Şubat 2021 by Yaşar Çelik

BinRota Marka Müdürü Bora Dişöz “2017’nin yurtdışı turizm pazarı için çok hareketli bir yıl olacağının işaretlerini sene başından alıyorduk. Biz de planlamamızı buna göre yapmıştık. Yılın ilk yarısında sırasıyla; Küba, Arjantin-Brezilya, Güney Afrika, Vietnam-Kamboçya, Hindistan, Kuzey Amerika en çok tercih edilen uzak destinasyonlar oldu” dedi.

Yurtdışı turizm pazarı gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Türk gezginlerin özellikle uzak destinasyonlara gösterdiği ilgideki artış dikkat çekiyor. Yaklaşık üç sene gibi kısa bir sürede turizm şirketlerinin en önemli çözüm ortağı olan ve hızlı büyümesiyle yurtdışı turizm pazarının yüzde 70’inden fazlasına dokunan BinRota, Türkiye’nin her yerindeki seyahat acentelerine farklı turlar ve konseptler sunuyor.

Yılın ilk altı ayındaki yurtdışı turizm pazarını değerlendiren BinRota, Türklerin uzaklardaki favori destinasyonunun Latin Amerika olduğunu açıkladı.

Sektöre getirdiği yenilikçi bakış açısı ile öne çıkan tur operatörü markası BinRota, yılın ilk ayındaki yurtdışı turizm pazarını değerlendirdi.

Anadolu’dan uzak destinasyonlara ilgi büyük

BinRota’nın ortaya koyduğu iş modeliyle Türkiye’nin her yerinden acenteler müşterilerine birçok tur ve destinasyon alternatifi sunuyor ve bu sayede işlerini büyütebiliyorlar. Seyahatin tüm operasyonuyla BinRota ilgilenirken markalar pazarlama faaliyetlerine daha çok ağırlık verebiliyor. Bu durum özellikle Anadolu’daki acentelere büyük fayda sağlıyor. “İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Gaziantep, Adana ve Bursa’yı da çok gezilen şehirler kategorisine alabiliriz” diyen Dişöz, “Artık birlikte çalıştığımız acenteler uzak destinasyonlara çok rahatlıkla tur düzenleyebiliyor. Bu işbirliği sayesinde rekabetçi fiyatlarla daha kaliteli hizmet sunuyoruz.” diye konuştu.

2017 yılı ikinci yarısında sektörde yurtdışı tatil talebinin artarak devam edeceğini söyleyen Dişöz, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyadaki turizm trendleri çok hızlı bir değişim içerisinde. Türk gezginler ise bu değişimi çok yakından takip ediyorlar ve Türkiye’deki hizmet sağlayıcılarının bu değişime çok hızlı bir şekilde ayak uydurmalarını ve destinasyonları buna göre önermelerini bekliyorlar. Bu noktada devreye bir operatör markası olan BinRota olarak biz giriyoruz. Yılın 12 ayı ulaşılabilir destinasyonlarla turizm acentelerinin tüm operasyon yükünü üstleniyoruz. Tüm seyahat severlere görmeleri gereken büyülü dünyaları yılın her zamanında görebilme imkânı sağlıyoruz. Bu sayede uzak şehirler için uzak tur tarihleri nedeniyle iptal edilen tatil planlarına çözüm oluyoruz. Sunduğumuz turların en önemli paydaşımız olan seyahat acentelerini de memnun ettiğini görüyoruz. Tüm acentelerle eşit mesafede çalışarak işlerinin BinRota farkıyla daha hızlı büyümesini sağlıyoruz. Seyahat acenteleriyle kurduğumuz bu işbirliğinin her geçen gün güçleneceğine inanıyoruz.”