Kruz gemileri kongre turizmine de ev sahipliği yapmaya başladı

Last Updated on 14 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Türkiye’den daha çok gezgini gemi seyahatiyle buluşturmayı hedefleyen uluslararası cruise firması Celestyal Cruises; kongre turizmine de evsahipliği yapıyor. Pharmasea Gemide Eczacılık Kongresi’nin üçüncüsü 1074 yolcu kapasiteli Celestyal Nefeli’de gerçekleşti. Kongrenin konukları arasında Prof. Dr. İlber Ortaylı, ünlü anchorman Fatih Portakal da vardı.

Ege sularında Yunan Adaları turları yapan Celestyal Cruises gemileri, sadece tatilcilerin değil kongre turizmcilerinin de gözdesi. İki yıldır Celestyal Cruises gemilerinde yapılan Pharmasea Gemide Eczacılık Kongresi’nin üçüncüsü de yine Celestyal Nefeli’de gerçekleşti. Eczacı Dergisi tarafından düzenlenen kongrenin ünlü konukları arasında Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Fox TV Anahaber Sunucusu Fatih Portakal vardı. 1074 yolcu kapasiteli Celestyal Nefeli; kongre kapsamında Türk Eczacılar Birliği yönetimi ve oda başkanları ile toplam 400’ü aşkın eczacı ve ailesinden oluşan grubu ağırladı.

Santorini, Mikonos, Milos ve Atina’yı gezdiler

Çeşme’den hareket ederek Ege sularına açılan Celestyal Nefeli’de eczacılar Santorini, Mikonos, Milos adaları ile başkent Atina’yı gezme fırsatı buldu. Tematik kara turlarıyla adaları keşfeden katılımcılar; vizesiz her şey dahil turda animasyonlardan gece şovlarına, SPA’dan casinoya gemide eğlenceli hayatın keyfini çıkardılar. Prof. Dr. İlber Ortaylı “Ülke gündemi ve tarihi gerçekler” başlıklı oturumda Fatih Portakal ve eczacıların sorularını yanıtladı. Fatih Portakal ise ‘’Haber sunuculuğu ve etkili konuşma sanatı’’ başlıklı bir sunum yaptı. Eczacılık mesleğinin masaya yatırıldığı kongre kapsamında ayrıca 8 bilimsel oturum gerçekleşti.

Celestyal Cruises Hakkında

30 yıllık tecrübesiyle bir dünya markası olan Celestyal Cruises ana limanı Yunanistan olan tek gemi seyahati operatörü; Yunan Adaları, Türkiye ve Küba’nın rakipsiz gemi seyahati şirketidir. Şirketin gemilerinden ikisi olan “Thomson Spirit” ve “Thomson Majesty” TUI AG’nin Thomson Cruises şirketine kiralanmıştır. 2011 yılından beri, Celestyal Cruises güvenli, emniyetli ve sağlıklı bir yolcu gemisi ortamını destekleyen dünya çapında bir gemi seyahati sektörü birliği olan Cruise Lines International Association (CLIA Europe) (Gemi Seyahati Hatları Uluslararası Derneği) üyesidir. Celestyal Cruises, yolcularına tematik Ege turlarının yanı sıra 8 günlük seferlerle otantik bir Küba gemi seyahati deneyimi sunuyor. Celestyal Cruises logosu denizi, güneşi ve rüzgarı çağrıştırırken Helen köklerine uzanan hikayesini; ekonomiyi desteklemeye ve çevreyi korumaya olan bağlılığını anlatıyor.