Rusya açıkladı: Koksaki bulaşan turist sayısı 800 değil, 36!

Last Updated on 24 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1-21 Temmuz tarihleri arasında toplam 36 Rus vatandaşına ‘koksaki virüsü’ bulaştığı belirtildi.

Bakanlığın resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği verilerine göre, 1 Temmuz – 21 Temmuz tarihleri arasında 36 Rusya vatandaşına ‘koksaki virüsü’ bulaştı (Genelde 10 yaşına kadar çocuklara).” denildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Rospotrebnadzor, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’de tatil yapan yaklaşık 800 Rus turiste koksaki virüsü bulaştığını duyurmuştu.

Rospotrebnadzor ve Rosturizm ise, Türkiye’de Antalya sahillerinin ‘koksaki virüsü’ nedeniyle güvenli olmadığı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Rospotrebnadzor’un ‘koksaki virüsü’ nedeniyle kurduğu acil telefon hattına ise şuana kadar 900’ü aşkın telefon geldiği belirtiliyor.

400 Rus turist Türkiye turu tazminatı için şikayette bulundu

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Türkiye’ye tur düzenleyen tur firmalarının turistlere geri ödemeyi reddetmesi üzerine 400 şikayet aldıklarını açıkladı.

Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, turistlerin turları iptal ettikten sonra paralarını geri alamadıkları ve tur operatörlerinin tur tarihlerini değiştirmesi konularında 400 şikayet alındığı bildirildi.

Rospotrebnadzor bildirisinde ayrıca şikayetlerin yüzde 80’inin Biblo Globus Tur ve Pegas-Turistik firmaları ile ilgili olduğu ifade edildi.

Rus turistlerin Türkiye’de yayıldığı iddia edilen koksaki virüsü nedeniyle tatillerini iptal ettiği belirtiliyor.

Rospotrebnadzor daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’de tatil yapan yaklaşık 800 Rus turiste koksaki virüsü bulaştığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABERRUS