Turizm Bakanı’ndan tur operatörleri ve otelcilere sert uyarı!

Last Updated on 26 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “10 günlük bayram tatili Türkiye için büyük bir fırsattır. Ancak kimse bu fırsatı yanlış şekilde değerlendirmesin. Şu anda dün akşam itibarıyla bize gelen bilgiye göre Türkiye’deki turistik oteller yüzde yüz doluluk seviyesine ulaşmıştır. Bu güzel bir gelişmedir. Ancak özellikle tur operatörleri, otelciler ve turizm sektöründeki tüm arkadaşlarımızı uyarıyorum. Bunu vesile bilerek kimse özellikle yerli turiste fahiş fiyatlar uygulamasın ve yabancı turistlere yaptıkları hizmetin aynısını yerli turistlere de mutlaka yapsınlar”

Bakan Kurtulmuş: “Vatandaşlarımıza, ‘Aman dikkat edin, kurallara uyun. Biraz geç gidin ama sağ salim gidin. Gerçekten tatilde sevdiklerinizi mahzun bırakmayın.’ uyarısını da yapmak isteriz.”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ayasofya Müzesi’nde incelemelerde bulundu, yetkililerden devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş, Ayasofya’nın hem kendisinin hem de içindeki eserlerin kültür tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin Kurban Bayramı tatilinde tur operatörlerinin fahiş fiyatlar uyguladığının ifade etmesi üzerine şunları söyledi:

“10 günlük bayram tatili Türkiye için büyük bir fırsattır. Ancak kusura bakmayın kimse de bu fırsatı yanlış şekilde değerlendirmesin. Şu anda dün akşam itibarıyla bize gelen bilgiye göre Türkiye’deki turistik oteller yüzde yüz doluluk seviyesine ulaşmıştır. Bu güzel bir gelişmedir. Ancak özellikle tur operatörleri, otelciler ve turizm sektöründeki tüm arkadaşlarımızı uyarıyorum. Bunu vesile bilerek kimse özellikle yerli turiste fahiş fiyatlar uygulamasın ve yabancı turistlere yaptıkları hizmetin aynısını yerli turistlere de mutlaka yapsınlar. Bu bir fırsata, ‘kısa günün karı’na dönüştürülmesin. Bu uyarıyı dostça yapmayı vazife telakki ediyorum.”