İstanbul’da görev yapan turizm polisi sayısı 8’den 100’e çıkarıldı

Last Updated on 29 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla yeniden yapılandırılan ve yenilenen yüzüyle göreve başlayan Turizm Şube Müdürlüğü ekiplerinin sayısı, 8’den 100’e çıkarıldı.

Turistlerin en yoğun olduğu yerlerdeler

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün web sitesinde yer alan bilgilere göre, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Çince, Japonca, Arapça dillerine hakim polis memurlarının yer aldığı Turizm Şube Müdürlüğü, başta Taksim, Sultanahmet, Ortaköy, Kadıköy, Nişantaşı, Üsküdar, havalimanları olmak üzere kentin bir çok noktasında görev yapacak. Bulundukları noktalarda turistlerle bire bir iletişim halinde olan turizm polisleri, yenilenen giysileriyle de dikkati çekiyor. Turizm polisleri görev başındayken, Faruk Saraç’ın sempati ve hoşgörüyü simgeleyen turuncu renk ile asalet ve kararlılığı yansıtan siyahı buluşturduğu yeni tasarım tişörtleri giyiyor.

İstanbul’da herhangi bir problemle karşılaştığınızda, turizm polisini arayınız!

İstanbul’a gelen yabancı turistlerin huzur içerisinde tatil yapmaları amacıyla “Milyon Taşı Huzur Projesi” kapsamında güçlendirilen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, hanutçulara, sahte polislere, taksimetre dolandırıcılarına ve hırsızlara göz açtırmıyor.

Turizm polisleri, üzerinde Mevlana’nın “Ne olursan ol, yine gel” sözü ile “Rüya şehir İstanbul’da herhangi bir problemle karşılaştığınızda, turizm polisini arayınız. Güvenliğiniz bizim için en ön planda gelir” cümlesinin yer aldığı broşürleri turistlere dağıtıyor. Turistlere hanutçuluk sahte polisler, taksimetre dolandırıcılığı ve hırsızlık gibi konularda yardımcı olan turizm polisleri, gösterdikleri yakınlıkla onların sempatisini de kazanıyor.