Radisson Blu Hotel Kayseri’den büyük tasarruf

Radisson Blu Hotel Kayseri
Radisson Blu Hotel Kayseri

Last Updated on 13 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

Yeşil Yıldızlı Radisson Blu Hotel Kayseri, 2016 yılında 182 ailenin yıllık elektrik tüketimi toplamı kadar tasarruf sağladı.

Radisson Blu Hotel Kayseri, enerji ihtiyacının yüzde 60’nı kojenerasyon sisteminden sağlıyor

‘Sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre’ yaklaşımını benimseyen, çevreci uygulamalarıyla 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen “Yeşil Yıldız” belgesini kazanan Radisson Blu Hotel Kayseri, çevre adına önemli kazanımlar elde etmeye devam ediyor.

Son teknoloji yatırımları sayesindeki enerji tasarrufuyla, doğal kaynakları korumayı hedeflediklerini kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Planlama aşamasından itibaren, otelimizin çevreye duyarlı olmasını hedefleyerek, tüm yatırımlarımızı bu çerçevede değerlendirdik. En önemli yatırım, enerji tasarrufu sağlayan kojenerasyon sisteminin 2 milyon TL’nin üzerindeki bir bütçeyle kurulması oldu. Bugün, Radisson Blu Hotel Kayseri’nin, enerji ihtiyacının yüzde 60’ı yenilenebilir enerji kaynağı olan kojenerasyon sisteminden temin ediliyor. Bu sayede, 2016 yılında, 182 ailenin yıllık elektrik tüketimi toplamı kadar tasarruf gerçekleşti ve buna bağlı olarak yaklaşık 150 bin TL’nin üzerinde kazanç sağlandı” dedi.

Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu

Personele ve esnafa, çevre konusunda farkındalık yaratıyor

Eğitim çalışmalarıyla çevre bilincini aşılamaya devam ettiklerini anlatan Recep Arifoğlu, şunları kaydetti:

“İklim değişikliği etkisiyle, su kaynaklarındaki azalma ve kuraklık, gelecekte karşılaşacağımız en önemli sorunlardan birisi olacak. Bu noktada, personelimize ve esnafa, çevre konusunda farkındalık yaratmak için eğitimler ve etkinlikler düzenliyoruz. Sürdürülebilir turizm ilkesi doğrultusunda, küresel iklim değişikliğinin yaratacağı etkileri azaltmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına, önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Tasarruf çalışmalarının yanında, atık oluşumunu azaltmaya yönelik uygulamalar ve geri dönüşüm çalışmaları sayesinde kağıt, plastik ve cam atıkları ekonomiye kazandırıyoruz. Kağıt atıkların geri kazanımı sayesinde 416 adet ağacın kesilmesi önlemiş olduk. Örneğin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde kamuoyunun dikkatine sunduğumuz çevre bilgilendirme broşürü büyük ilgiyle karşılanıyor. Bunun yanında, Dünya Günü, Su Günü gibi diğer günlerde yaptığımız etkinliklerle de, çevre konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Otelimiz, çevreci yaklaşımını 2018 ve devam eden yıllarda sürdürerek, özellikle enerji tasarrufu ve geri dönüşüm çalışmalarını daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına yeni adımlar atmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.