Emirates’ten dünyanın en büyük uçan restoranı

Last Updated on 30 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

First, Business ve Economy Class olmak üzere üç farklı kabin sınıfında hizmet veren Emirates, küresel mutfak trendlerini yakından takip ederek yılda 55 milyondan fazla yolcuya yemek servisi yapıyor.

Uçtuğu noktalardan ilham alarak oluşturduğu menüler ile servis yapan Emirates, ikram işine yıllık 1 milyar dolar harcayarak bu hizmeti 6 kıta’da 144 noktada gerçekleştiriyor.

Dubai’deki bin 200 şef ve 12 bin 450 tarif ile 24 saat boyunca çalışan Emirates ekibi, günde 590 uçağın yolcusuna, uçacakları noktalara özel olarak otantik lezzetler sunuyor. Havayolu aynı zamanda yemek sektöründeki 25 iş ortağı ile Dubai bağlantılı uçuşlarda da aynı kalitede hizmet vermek için çalışıyor.

YOLCULARA GELENEKSEL LEZZET SUNUYOR

Menülerini aylık olarak düzenli bir biçimde değiştiren Emirates, yemek tariflerini de sık sık gözden geçiriyor. Emirates’in yerel lezzetlere olan ilgisi örneğin Japonya ve Avustralya hatları için ortak çalıştığı şeflerle mutfak kültürünü zenginleştirirken yolcularına geleneksel tatlar sunuyor.

YEREL ORTAKLARINI DESTEKLİYOR

Emirates, dünya çapındaki uzun vadeli ortaklıkları sayesinde uçaklarında en iyi ürünleri sunarken yerel tedarikçileri ve zanaatkârları da destekliyor. Avustralya’nın Yarra Vadisi’nden temin edilen 15 bin kg İran feta peyniri ve 15 yıldan fazla iş ortaklığı ile İtalya’daki Monte Vibiano tarafından zeytinyağı tedarik ediyor.

SERVİSLER ÖZEL TASARIMLARLA YAPILIYOR

Hizmete sunulan şaraplar ise menüleri tamamlamak üzere özenle seçiliyor. Emirates, Dom Pérignon 2005 Rosé şampanya ve 1963 Graham’s Colheita Port gibi özel şaraplara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Premium sınıflardaki yemekler, Robert Welch tarafından özel olarak Emirates için tasarlanan Royal Doulton sofra takımlarında servis ediliyor.

DİNİ GÜNLER İÇİN ÖZEL MENÜLER

Beslenme uzmanları ve şefler ile genç yolcular için çocuklara uygun ve tıbbi veya dini gereksinimlere yönelik özel menüler de hazırlayan Emirates, Aralık ayında Noel menüsü ve Ramazan ayında oruç tutanlar için özel, mevsimsel menüler de geliştiriyor.