Şirketler arasındaki rekabet işbirliğine mi dönüşüyor?

Hitit Altyapı ve Operasyon Direktörü Semra Kandemir

Last Updated on 5 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Her yıl APG Network tarafından organize edilen APG World Connect, dünyanın birçok yerinden havayolu ve hava taşımacılığı firmaları ile önde gelen seyahat acentelerinden yüzlerce profesyoneli bir araya getirdi.

Bu yıl Hitit Bilgisayar Hizmetleri sponsorluğunda dokuzuncusu düzenlenen ve 1-3 Kasım tarihleri arasında Monaco, Fairmont Otel’de gerçekleşen etkinlikte son 20 yılda havayolu şirketleri arasında derinleşen rekabetin, sektörün zenginleşmesine yol açacak bir iş birliğine dönüşme potansiyeli tartışıldı.

Sivil havacılık sektörünün önde gelen oyuncularının bir araya geldiği APG World Connect, havacılığa dair önemli gündem maddelerinin tartışıldığı bir platform olarak da her yıl büyük ilgi görüyor.

Bu sene, “Düşük Maliyetli Havayolları vs. Tam Hizmet Sunan Havayolları: Rekabetten İş Birliğine” ana temasının işlendiği etkinlikte sponsor olarak havacılık yazılım çözümlerini tanıtan Hitit, “Uber Çağında Havayolu Dağıtımı” sunumuyla, havayolu yazılımının sivil havacılık alanındaki son trendlere göre sektöre getirdiği yenilikleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ UÇUŞ DENEYİMİ SUNAN YAZILIMLARIN ÖNEMİ ARTTI

Hitit Altyapı ve Operasyon Direktörü Semra Kandemir yaptığı sunumda şunları söyledi: “Havayolu dağıtımı, yazılım rezervasyon sistemlerinin yavaş yavaş geliştiği 1950’li yıllardan bu güne büyük bir gelişme kaydetti. Sektörde; Bilgisayar Rezervasyon Sistemlerinden (CRS), Global Dağıtım Sistemlerine (GDS), dolaylı satış kanallarından doğrudan satış kanallarına evrilen büyük bir gelişim ivmesi yaşandı. Günümüzde ise düşük maliyetli havayollarının (LCC) sayısındaki artış ve tam hizmet sunan havayollarının LCC’ler ile büyük bir rekabet içine girmesi son on yılda dengeleri LCC’ler lehine değiştirdi. Karşı karşıya kalınan bu rekabetçi ortam, havayolu şirketlerinin yolculara kişiselleştirilmiş uçuş deneyimleri sunması noktasına ulaşmış durumda. Mevcut tabloda; yolcular arasında segmentasyon yaparak, onlara kişiselleştirilmiş uçuş deneyimi sunabilecek PSS ve CRM yazılımlarının önemi arttı ve artmaya da devam edecek.”