Flamenko cazın ünlü ismi Antalya Piyano Festivali’nde

Last Updated on 14 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali dünyaca ünlü yıldızları ağırlayacak. Flamenko caz denince akla gelen ilk isimlerden olan Ariadna Castellanos da festivalde yer alarak Antalyalı müzikseverlerle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ve her yıl sanatseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenen 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 17 Kasım Cuma akşamı gerçekleşecek.

Piyanodaki virtüözlüğü, yaratıcılığı, farklı stilleri bir arada sunabilen çeşitliliği ile kendi jenerasyonunun en önemli müzisyenlerinden biri olarak tanımlanan Castellanos’un da yer aldığı 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

Festivalde bu yıl Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alacak.

FESTİVALİN SANAT YÖNETMENLİĞİNİ GÜRER AYKAL ÜSTLENDİ

Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin orkestrası olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleriyle kurulan ‘Akdeniz Filarmoni Orkestrası’, Antalya Kültür Merkezi’nde birbirinden ünlü solistlere eşlik edecek ve dünyaca ünlü orkestra şefi Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy tarafından yönetilecek.

FESTİVAL PROGRAMI İSE ŞÖYLE:

22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar),

26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ ve Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva” Luz Casal,

29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

GÜHER VE SÜHER PEKİNEL, MÜZİKSEVERLERLE BULUŞACAK

Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği konserlerle son bulacak.

Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası, şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edecek. Kariyerleri boyunca pek çok sayıda ödüle layık görülen Güher ve Süher Pekinel; Avrupa, Uzakdoğu ve ABD’nin başlıca konser salonlarında çaldıkları resitallerden sonra bu kez Antalyalı müzikseverlerle bir araya gelecekler.