Ruanda ve Türkiye arasında turizmde fikir alışverişi

Last Updated on 13 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Üyeleri, DEIK Türkiye’nin davetlisi olarak Ruanda İş Konseyi Turizm Komitesi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Türkiye ve Ruanda arasındaki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

TUROYD Yönetim Kurulu Üyeleri, 10 Kasım 2017 tarihinde Conrad İstanbul Hotel’de DEIK Türkiye’nin ev sahipliği’nde turizm konulu iş geliştirme toplantısına katıldı.

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nukurinziza’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıya TUROYD Yönetim Kurulu Üyelerinden Banu Çiçek, Mustafa Kılıç, Orhan Genceli, Tarkan Akyüz ve Turgay Solmaz katıldı.

“HEDEFİMİZ KARŞILIKLI TURİST AĞIRLAMAK”

Ruanda Turizm İş Geliştirme Sorumlusu Belise Karisa, ülke ekonomisi ve turizmi konusunda bilgi vererek “Amacımız Ruanda ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmektir. Diplomatik hedeflerimizden biri de karşılıklı olarak turist ağırlamaktır. TUROYD olarak sizlerden otelcilik konusunda eğitim desteği almak isteriz. Yatırımcılar olması durumunda Ankara’daki büyük elçiliğimizde kendilerine destek olmaya hazırız”

“EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA DESTEĞE HAZIRIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TUROYD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Genceli, TUROYD ve TUROYD Akademi projesi hakkında bilgi verdi. Genceli “Türk otel yöneticileri tüm dünya ülkelerinde tercih edilmekte. Yöneticilerimiz dünyada eşi benzeri olmayan tesisleri başarı ile yönetmekte. Karşılıklı işbirlikleri ile iki ülkenin birbirini desteklemesi gerekiyor. TUROYD kurulduğu günden beri bir çok üyesini yurt dışına transfer etti. Eğitim ve istihdam konusunda desteğe hazırız” dedi.