Air Canada’nın 80. yıl heyecanı

Last Updated on 20 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Air Canada Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever, şirketin kurulduğu günden bugüne kat ettiği mesafeyi ve elde ettiği başarıları vurguladı ve yakın zamanda hayata geçirilecek bir dizi yeniliği müjdeledi.

Kuzey Amerika’nın önde gelen havayolu şirketlerinden Air Canada’nın Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever, 17 Kasım’da düzenlenen Uzakrota Travel Summit’te şirketin 80. yılı şerefine bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin en etkili seyahat zirvelerinden biri olan Uzakrota Travel Summit’te katılımcılara Air Canada ve Kanada’yı tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Air Canada’nın Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever, “1 Eylül 1937’de Vancouver-Seattle arasında gerçekleştirdiğimiz ilk uçuşu tamamlamamızın üzerinden 80 yılı aşkın bir süreyi geride bıraktık. O yıl toplamda 2 bin 86 yolcuya hizmet veren Air Canada, geçen sene bu rakamı 45 milyon yolcuya çıkarmış ve büyüme atakları yaparak günümüzün 20 büyük havayolu arasında kendisine bir yer edinmiştir” dedi.

GÖKYÜZÜNÜN EN MODERN JET FİLOSU

Bugüne kadar güvenlik için en önemli konulardan olan “İlk buzlanma önleyici sistemi”ni kuran, Kuzey Amerika – Avrupa arasındaki uçuşlarda genel yasak öncesinde sigara içilmesini engelleyen ve bilgisayarlı rezervasyon sistemini ilk uygulayan havayolu olarak ün yaptıklarını da anlatan Konuksever, “Bu yıl Paris Uluslararası Havacılık Fuarı’nda, son 8 yılda üst üste altıncı defa “Kuzey Amerika’nın En İyisi” olarak Skytrax Dünya Havayolları Ödülü”nü elde ettik. Filo yenileme programımız Air Canada’yı gökyüzünün en modern ve geniş ticari jet filosu sahibi konumuna getirdi” dedi.

YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Boeing 787 Dreamliner’lara ek olarak dar gövdeli Boeing 737 MAX ve Kanada üretimi Bombardier C Serisi uçakları da içeren filonun yenileme çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyleyen Nedime Konuksever, ileri düzey eğitimlere ve yeni Maple Leaf Lounge’ları hizmete almak üzere yatırımlarına öncelik verdiklerini belirtti.

Air Canada’nın Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever

“GELECEĞİN YOLCULUK DENEYİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ayrıca mobil ve on-line hizmetlerine yatırım yaparak müşteri deneyimini kolaylaştırmak istediklerini vurgulayan Konuksever, “Yapay zeka, yeni teknoloji ürün geliştirme gibi sıra dışı alanlara da yatırım yaparak geleceğin yolculuk deneyimini müşterilerimize en iyi şekilde yaşatmak üzere çalışıyoruz” dedi.

EN BÜYÜK KATKIYI 30 BİN ÇALIŞAN YAPTI

Kanada’nın 150. yılı kutlamaları kapsamında yeni bir logo ve üniforma kullanmaya başladıklarını belirten Konuksever, AirlineRatings.com tarafından da 2018 yılı için Amerika’nın en iyi uzak rota havayolu ve üst üste beş kez Kanada’nın en iyi 100 İşvereninden biri olarak seçildiklerini ve şirketin bugünlere gelişinde en büyük katkıyı Air Canada’nın 30 bin çalışanının yaptığını söyledi.

“ULUSLARARASI PAZARDA YÜKSELECEĞİZ”

Ayrıca 80 yıldır koşulsuz müşteri mutluluğu, konforu, güvenlik ve inovasyon konusunda ki girişimlerin Air Canada’yı bugünlere getirdiği ifade eden Nedime Konuksever, bu temel değerler doğrultusunda şirketi uluslararası pazarlarda daha ileriye ve yukarılara taşımaya hedeflediklerini belirtti.