Yunan şef Manolis Hiros’tan Travel Turkey Fuarında yemek şov

Yunan şef Manolis Hiros

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Yunanistan’ın Lipsi adasında yaşayan ve kendi restoranını işleten Şef Manolis Hiros, Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılan 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi kapsamında düzenlenen workshop’ta hayranlarıyla bir araya geldi.

İzmir Aşçılar Derneği, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ve Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılan 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi kapsamında düzenlenen ”İzmir’in şefleri Ulusal Yemek Yarışması” ünlü şeflerin şovuna ev sahipliği yaptı.

Ünlü Yunan şef Manolis Hiros, 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde 8 Aralık’ta düzenlenen etkinlikte hayranlarıyla bir araya geldi. Yunanistan’ın Lipsi adasından getirdiği baharatlar ile harika bir kalamar dolması yapan Hiros, fuarı ziyarete gelenler tarafından ilgiyle izlendi.

Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılan 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi gastronomi meraklılarının yoğun ilgisiyle başladı. Her gün onlarca seminerin yapıldığı ve pek çok şefin misafir edildiği fuarda, ödüllü Yunan şef Manolis Hiros yaptığı mutfak şov ile büyük ilgi topladı. Yerel Yunan sofrasından günümüz mutfak kültürüne kadar pek çok önemli konuda bilgi veren Hiros, hayranlarıyla da bol bol fotoğraf çektirdi.

GASTRONOMİ BÖLÜMÜNDE YUNANLI AŞÇININ ŞOVU DİKKAT ÇEKTİ

”İzmir’in şefleri Ulusal Yemek Yarışması”ndaki workshop’ta hazırladığı kalamar dolması ile izleyicilerden tam not alan Yunan şef Manolis Hiros, “iki yakanında kullandığı otlar” dediği baharatlarla hazırladığı yemeği ve kendi aşçılık serüvenine ilişkin Turizm Günlüğü’ne şunları söyledi.

İKİ YAKANINDA KULLANDIĞI OTLAR

“Öncelikle Türkiye’de ve İzmir’de olmaktan, tüm Ege için önemi büyük olan Travel Turkey İzmir fuarı davetli olarak katılmaktan çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Okulumu bitirdikten sonra değişik restoran ve otellerde çalıştım. 21 yaşımda ilk küçük restoranımı açtım. Daha sonrasında restoranımı büyülterek içeriğini de biraz değiştirdim. Daha sonra Yunan Şefler Kulübü’ne üye oldum. Benim adamda restoranlarda en çok dikkat edilen şey geleneklerimizi kaybetmeden onları günümüz teknolojisine uyarlayarak sunmak. Bugün burada yapacağım yemekte şu an yaşadığım Yunanistan’ın Lipsi Adası’nda getirdiğim birkaç ot kullanacağım. Bunlar aslında kekik ve nane gibi basit otlar. Bu otları aslında Ege Denizi’ne kıyısı olan tüm ülkeler oldukça fazla kullanıyor. Gökçeada’daki kekik kokusuyla Lipsi’deki kekik kokusu aynıdır. Bu yüzden ben yemeklerimizde bizi birbirine yakınlaştırdığına inanıyorum. Hatta daha ileri giderek şunu söyleyebilir ki; yemek yeme kültürümüz bile birbirine çok yakın. Türklerden ve Yunanlardan başka kimse sulu bir yemeği ekmek banarak yemez.”

Yunan şef Manolis Hiros, workshop’ta hazırladığı kalamar dolması ile damaklarda unutulamayacak bir tat bıraktı.