Travel Turkey İzmir’de “Troia Yılı” heyecanı

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Troia’nın, 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, Travel Turkey İzmir’de çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troia’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle 2018’i ‘Troia Yılı’ ilan etti. Fuarizmir’de 7-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir’de Troia, büyük bir stantda maketlerle canlandırıldı.

Homeros’un, Odysseia Destanı kahramanı Odysseus’un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi de stantta yer aldı.

TRUVA ATI ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Katılımcılar ve ziyaretçiler maketin önünde fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Dönemin kıyafetlerinin giydirildiği iki canlı manken de stantta yerini aldı. Ayrıca maket atın önünde oluşturulan alanda ziyaretçiler canlı klasik müzik dinleme olanağı buldu.

2018 Troia Yılı’nın tanıtım çalışmaları kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Sahne ve Görüntü Sanatları bölümü öğrencileri, Troia Efsanesi kahramanlarının küçük tanıtımlarının yer aldığı bir oyun sergiledi. Dönemin kıyafetlerinin birebir benzerleriyle fuarizmir’in giriş bölümünde oynanan oyun ilgiyle izlendi.

Troia standından ayrıca tiyatro gösterileri, çeşitli etkinlikler, Çanakkale’nin yöresel lezzetleri de ziyaretçilere sunuldu.

EVRENSEL BİR DEĞER “TROİA”

Dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor.

Dünyada yüksek sayıda nitelikli turist ağırlayan bölgeler, öncelikli olarak turistin algısını yöneterek, birçok kişiyi kendi ülkesinde henüz seyahat kararı vermeden etkilemek için stratejiler geliştiriyor.

Dünya tarihinin en kıymetli miraslarından biri olan Troia’nın, son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel olumsuzlukların gölgesinde kalan Türkiye turizminin tekrar güçlü dönemlerine geçişinde önemli katkı sağlaması için güçlü bir iletişim aracı olması öngörülüyor.

Dünya genelinde birçok ülkenin temel eğitim müfredatında yer alan İlyada ve Odysseia destanı ile Troia, sadece eğitim, edebiyat ve tarihle değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor alanlarında da evrensel bir marka değeri olmasıyla ön plana çıkıyor.