Hasan Ruhani’nin adresi yine CVK Park Bosphorus Otel

Last Updated on 14 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Türkiye ve dünya ülkeleri tarafından takip edilen protokol davetlerine ev sahipliği yapan CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul, ikinci kez İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi ağırladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konulu olağanüstü zirvesine katılmak üzere İstanbul’a gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ikinci kez CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’u seçti.

Siyaset, sanat ve spor camiasından dünyaca ünlü bir çok seçkin konuğu ağırlayan otelin önceki misafirleri arasında Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov, Romanya Prensi Radu, Polonya Başbakanı Beata Szydło, dünyaca ünlü piyanist David Helfgott, keman virtüözü ve orkestra şefi Joshua Bell ve ünlü İtalyan şef Antonio Carluccio yer alıyor.

RUHANİ’NİN KATILIMI ZİRVE İÇİN KRİTİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle, Müslüman nüfuslu ülkelerin oluşturduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs özel oturumuyla 13 Aralık’ta İstanbul’da toplanacak.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olacağı yönünde yaptığı açıklamanın ardından yapılacak zirvede alınacak kararlar, tüm dünya tarafından merakla bekleniyor. İran’ın İslam dünyasındaki ve günümüz konjonktüründeki önemi ile Hasan Ruhani’nin toplantıya katılımı kritik değer taşıyor.