Egeli turizmcilerden Travel Turkey Fuarına eleştiri

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler

Last Updated on 15 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Travel Turkey Fuarının iyi yönetilemediğini vurgulayarak “Travel Turkey’in yurt dışına gönderen değil, İzmir ve Ege’yi pazarlayan, turist getiren bir fuara dönüşmesi gerekiyor. Yönetim anlayışının değişmesi şart” dedi.

Egeli turizmciler, Travel Turkey Turizm Fuarı’nın İzmir’e katma değer katacak bir fuar olması yolundaki isteklerinde ısrarcı olduklarını söyledi.

Fuarı önemsediklerini ve turist getiren bir organizasyon olması gerektiğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Travel Turkey’in otelciye, esnafa, tüm İzmir’e yarar sağlamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Milyonlarca liralık yatırımı gerçekleştiren, istihdam ve katma değer yaratan, onlarca yan sektörü destekleyen konaklama tesislerinin bu sektörel fuarda söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Travel Turkey turizmin tüm bileşenlerini kucaklayan bir fuar haline getirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Travel Turkey’in yurt dışına turist gönderen değil, İzmir ve Ege’yi pazarlayan, turist getiren bir fuara dönüşmesi gerekiyor. Belediyeler, kalkınma ajansları ve seyahat acentelerinin yanı sıra hedef pazarlardan turist getiren önemli tur operatörleri de bu fuarda olmalı. Ne yazık ki fuar iyi yönetilemiyor. Sorun yönetim anlayışında, bu anlayışın değişmesi şart.”

“İzmir’in turist göndermeye değil, turist getirmeye ihtiyacı var”

İzmir’in 2013 yılında 1 milyon 407 bin 240, 2014 yılında 1 milyon 294 bin 461, 2015 yılında 1 milyon 201 bin 921, 2016 yılında 672 bin 299 yabancı turist aldığını hatırlatan Mehmet İşler, 2013 yılından bu yana sürekli gerileme içindeki İzmir turizminin son 11 ayda 741 bin 820 turist aldığını dile getirdi.