İzmir’in köklü otelinden fiyat ve tanıtım eleştirisi

İzmir Palas Otel'in Ön Büro Müdürü Aydın Tokbaş

Last Updated on 15 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

İzmir Palas Otel’in Ön Büro Müdürü Aydın Tokbaş, halen 2015’in oda fiyatlarının üzerine çıkamadıklarını belirterek, kent turizmi için daha fazla tanıtım yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

İzmir’in köklü otellerinden İzmir Palas Otel’in Ön Büro Müdürü Aydın Tokbaş, talep darlığı nedeniyle 2015 yılının satış fiyatları ile devam ettiklerini söyledi.

Dış pazardan turist alamadıkları için iç pazara yöneldiklerini ifade eden Tokbaş, “2017’yi 2015 fiyatlarıyla bitirdik. Çünkü şu an ekonomik anlamda şirketlerde de çok yatırım yapılmıyor. İzmir’e bu anlamda çok gelip giden yok. Dış pazardan da doğru düzgün turist gelmiyor. Özellikle İzmir’de büyük gemi acentelerinin durakları vardı. Alsancak Limanı’nı kullanıp bir veya iki gün konaklamalı paketler de oluyordu, onlar da kaldırıldı. İzmir ile baş başa kaldık. Dış turizmden pek bir beklentimiz yok bu nedenle iç turizme yöneliyoruz. Ancak burada da gerekli fiyat revizelerini yapamadık hala 2015 fiyatları ile devam ediyoruz” dedi.

AVRUPA’DAN DİREKT UÇUŞ ŞART

Türk Hava Yolları ve diğer havayolu firmalarından İzmir’e direkt uçuşlar istediklerini aktaran Tokbaş, özellikle Avrupa’dan gelecek yolcular için aktarmalı uçuşlar değil İzmir’e direkt sefer istediklerini vurguladı. İzmir’in yeterince tanıtılamadığını da savunan Aydın Tokbaş, “Herkes iyi niyet çerçevesinde bir şeyler yapıyor. Yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, il kültür ve turizm müdürlüklerimiz, çeşitli STK’lar, dernekler yapmaya çalışıyorlar ama genel anlamda da bu kongreler, fuarlar olsun İzmir’in biraz daha dışarıda kaldığını hissediyorum” diye konuştu.

Aydın Tokbaş, Travel Turkey Fuarı Fuarı”nın yarattığı hareketlilikten memnun olduklarını söyledi.

FUARLAR İVME YARATIYOR

“Ege’in incisi İzmir’in turizmde daha iyi değerlendirilmesi kanaatindeyim” yorumunu yapan Tokbaş şöyle konuştu: “İzmir Fuar alanı kente bir ivme ve hareketlilik getirdi. Bu sadece otelciler için geçerli değil, restoranından barlarına kadar canlılık oluyor. Travel Turkey Fuarı gibi organizasyonların daha çok yapılması gerektiğini düşünüyorum. Görsel ve dijital yayınlarla basının İzmir’i daha çok ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.”

İzmirli turizmciler olarak seslerini Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) aracılığıyla duyurduklarını belirten Tokbaş, “İstek ve şikâyetlerimizi bu yapı üzerinden iletmeye çalışıyoruz” dedi.