Eski Bakan Faruk Çelik’ten THY’ye eleştiri!

AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik

Last Updated on 19 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Tarım eski Bakanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, “THY’nin bu uygulamaları kabul edilebilir değil. Kendi sorunlarını benim üstümden tartıştırmak istiyorlar. Kalkmayacaksa beni indirin’ dedim. Ne diyeyim?.. Dediğim bu…”

AKP Artvin Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere uçağa binen Tarım eski Bakanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, uçak rötarlı kalktığı için kongreye yetişemeyeceğini anlayınca hareket halindeki uçaktan inmek istemişti. Uçuş planının değişmesi yolcular ile Çelik arasında tartışma yaratmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Yeniçağ’dan Ahmet Takan, “Bakan Bey’in talimatı uçak döndürdü” başlığıyla olayı eleştirmiş hatta tartışma çıktığını iddia etmişti.

Daha sonrasında AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Ankara-Trabzon 8.10 uçağında yaşananlarla ilgili Ahmet Takan’ı arayarak 16 Aralık tarihindeki uçak krizini anlattı.

İşte Takan’ın, “Bakan Bey THY’ye fena çaktı!” başlığındaki yazının ilgili bölümü şöyle:

“THY bu ve benzeri rötarlarda kesinlikle vatandaşa net bir şey söylemeli. Çocuk var, yaşlı var, insanlar uçağın içinde bekletiliyorlar. THY’nin bu uygulamaları kabul edilebilir değil. Vatandaş bilgilendirilmiyor. Vatandaş tıkılıyor uçağa, sonra bekle ki uçak kalksın. Aslı bu… Tepki gösteren vatandaşa ‘Haklısınız. Ben de tepkimi göstereceğim gerekli yerlere gerekli şeyleri söyleyeceğim’ dedim.THY kendi mahcubiyetini, kendi sorunlarını benim üstümden yani bir siyasetçi üstünden tartıştırmak istiyorlar. İndirmeseydi beni ya… İlla indir diye ne pilotla görüşmüşüm ne de kimseyle. Bir hostese rica ettim ‘Arkadaş kalkmayacak bu uçak herhalde. Kalkmayacaksa beni indirin’ dedim. Ne diyeyim?.. Dediğim bu…”