Pera Palas Otel kimin?

pera palas otelin sahibi kim
Pera Palas'ta Gece Yarısı, Yazar: Charles King

Last Updated on 6 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

Jumeriah grubuyla yollarını ayıran Demet Sabancı Çetindoğan, Pera Palas Otel ‘i kesinlikle satmayacağını söylerken, işletme için yeni gruplarla görüşüyormuş. Otelin işletmesine uluslararası markaların yanı sıra bir Türk işletmeci de talip olmuş. pera palas otelin sahibi kim

İstanbul’un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas, yeni bir dönemden geçiyor. 2012 yılından bu yana Dubai Holding’in otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurmuştu.

Pera Palas Otel’in resepsiyonu, 15 Aralık’tan bu yana artık telefonları ‘Pera Palas Jumeriah’ yerine sadece ‘Pera Palace Otel’ diye açıyor.

Otelin sahibi Demsa Grup’un bundan sonra oteli kendisinin mi işleteceği yoksa başka bir grupla mı anlaşacağı merakla bekleniyor. Özlem Kapar Bayburs’un Para dergisinde yayınlanan kulis haberine göre Demsa’nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan, karar vermek için acele etmiyormuş.

Pera Palas Otelin sahibi Demet Sabancı

Peyderpey görüşmeler yapan Sabancı, şimdiye kadar Fransız, İspanyol, Amerikan ve bir Türk işletmeciyle görüşmüş. Karar vermek için bir-iki aylık süre koyan Sabancı, tüm teklifleri süzgeçten geçirirken, görüştüğü markaları ise çok gizli tutuyormuş. Demet Sabancı, Demsa’nın oteli satacağına yönelik dolaşan dedikodulara karşılık ise “Kesinlikle satmayacağını” söylüyormuş.

Tecrübeli bir otel danışmanın görüşüne göre Sabancı büyük olasılıkla işletmeyi kendi yapacak gibi gözüküyormuş. Türk turizm tarihinin mihenk taşı olan bu otelin zaten güçlü bir marka olmasından dolayı iyi bir yönetimle yoluna devam etmemesi için hiçbir sorun görmeyen danışman, hatta yönetim için kendisini de önermiş.

PINAR KARTAL TİMER JUMERIAH’A TRANSFER OLDU

Öte yandan Pera Palas Otel’in Müdürü de Jumeriah’la daha resmi olarak sözleşme sonlanmadan önce transfer nedeniyle görevinden ayrılmıştı. 2009 yılından bu yana Pera Palace Hotel Jumeirah’ın Genel Müdürlüğü’nü yapan Pınar Kartal Timer, Jumeirah’ın Dubai’deki iki oteline genel müdür olarak atanmıştı. İşte bu yüzden otelin vekaleten Müdürlüğü’nü Genel Müdür Yardımcısı Murat Eti yürütüyor. Eti, otelin İstanbul otellerinin yaşadığı dar boğazdan kendilerinin de nasibini aldığını ancak son aylarda doluluk oranlarında bir yükselmenin söz konusu olduğunu anlatıyormuş. İstanbul’a gelen yüksek gelir düzeyine sahip turistleri ağırlayan Pera Palas Otel, 2018’de turizmde işlerin çok daha iyi olacağı öngörüsüyle doluluğun artacağı üzerine planlarını yapıyormuş. pera palas otelin sahibi kim