THKÜ Öğrencileri, hava araçlarını ABD’de uçuracak!

Last Updated on 22 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Dünyanın en prestijli hava aracı tasarım yarışması olarak kabul edilen Design-Built-Fly’a, THK Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Markut ekibi de katılacak.

“Markut” takımı, söz konusu uluslararası yarışma için dünya çapındaki 180 üniversiteden başvuran takımlar arasında ilk yüz içerisinde yer alarak yarışma için ABD’ye davet edildi.

Akademik danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Durmuş Sinan Körpe tarafından yapılan ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği öğrencilerden oluşan “Markut” takımı, 19-22 Nisan 2018 tarihlerinde ABD’nin Kansas Eyaleti Wichita şehrinde düzenlenecek olan Design-Built-Fly (Tasarla-Yap-Uçur) hava araçları yarışmasında üniversiteyi ve ülkemizi temsil edecek.

MAKSİMUM ÖZELLİKLERDE BİR TASARIM

Savunma sanayiinde ve sivil havacılıktaki güncel problemlere çözüm getirme amacını taşıyan yarışmada takımlardan istenen görev ise kanat alanı küçük, maksimum sayıda yolcu taşıyabilen, maksimum süre havada kalabilen ve kolay bakım yapılabilen bir uçak tasarlamaları.