Vali Karaloğlu’dan Idyros Antik Kenti’ne ziyaret

Last Updated on 22 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Antalya turizmi açısından büyük öneme sahip olan Idyros Antik Kenti arkeolojik kazı çalışmaları Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet tarafından incelendi.

Antalya’daki tarihi alanların yeterince değerlendirilemediğini belirten Karaloğlu, İdyros Antik Kenti’nin de bunlardan biri olduğunu ve kazılarda gelinen son durumun heyecan verici olduğunu ifade etti.

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) sponsorluğunda, bilimsel danışmanlığını Yrd. Dç. Dr. Murat Karademir ve alan koordinatörlüğünü Yrd. Dç. Dr. Hakan Öniz’in yaptığı kazı alanında Vali Karaloğlu’na, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Valiliği Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram ile Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Bölge turizmcileri ve KEMİAD Başkanı Özgür Kurga ile Yönetimi ve üyeleri eşlik etti.

BULUNAN YAPILAR KEMER TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kazı alanını gezen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Antalya’daki tarihi alanların yeterince değerlendirilemediğini belirten Karaloğlu, İdyros Antik Kenti’nin de bunlardan biri olduğunu ve kazılarda gelinen son durumun heyecan verici olduğunu ifade etti.

Amfora mezarlarının bulunduğunu kaydeden Karaloğlu, “Bu mezarlar bu bölgede daha önce rastlanmayan mezar türü. İnşallah bu yapılan çalışmalar, Kemer’e ve turizmine katkı sağlayacaktır. Katkı koyan herkese ve kazıların başlangıcından bu yana destek veren KEMİAD’a ve Başkanı Özgür Kurga’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AMACIMIZ GELEN TURİST SAYISINI ARTTIRMAK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na teşekkürlerini sunan KEMİAD Başkanı Özgür Kurga da yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimiz, Kültür ve Turizm İl Müdürümüz, Müze müdürümüz, Hakan Hocamız ve sayın Kaymakamımızın girişimleri ile bu işin içine girdik. Kemer bugünleri özlüyordu. Özlemesinin sebebi de şuydu: Burası hepimizin bildiği bir yerdi. Fakat içine girilemez bir haldeydi. Şu anda en azından içine girebiliyoruz. Bir takım eserler ortaya çıktı. Amacımız Kemer’e gelen 3 buçuk milyon turistin merkeze geliş sayısını arttırmak. Bunun için de Kemer merkezde bir hikayeye ihtiyaç vardı. Bu da Kemer için çok güzel bir hikaye oldu. İnşallah desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da dernek olarak bu kazılarda sponsorluk yapmaya talibiz. Kemer için hayırlı olsun” diye konuştu.