Ünlü Mimar “Kaçış Noktasını” körüklü kameralarla fotoğrafladı

Last Updated on 26 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Türkiye ve dünya mimari mirasının korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Ahmet Ertuğ’un “The Vanishing Point-Sonsuzluk Noktası/Kaçış Noktası” isimli sergisi Dubrovnik Modern Sanatlar Müzesinde açıldı.

Mimarlık tarihinin en önemli eserlerinin körüklü kameralarla çekildiği fotoğraf sergisi 11 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Dubrovnik’in en önemli beş yapısının da yer aldığı sergide, İtalya’dan saraylar, kütüphaneler ve tiyatrolardan fotoğraflar yer alıyor.

Sanatçı sergide Dubrovnik fotoğrafları ile Rektör Sarayı, Fransisken Manastırı ve kütüphanesi, Sponza Sarayı atriyumu, 700 yıllık geçmişe sahip olan Dominician Manastırı kütüphanesi gibi birçok önemli eseri sergiliyor.

15 KİLOLUK KAMERALARLA ÇEKİM YAPTI

Türk fotoğraf sanatçısı ve mimar Ahmet Ertuğ, üç yıldır üzerinde çalıştığı projede mimarlık tarihinin en önemli eserlerini 20×25 cm film kullanarak toplam ağırlığı 15 kilogramı bulan körüklü klasik kameralar ile çekti.

Ahmet Ertuğ, çektiği fotoğraflar ile mimari mirasın korunması konusunda insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

KURUMLARDAN BÜYÜK DESTEK

MOMA Dubrovnik organizasyonunda düzenlenen sergiye Dubrovnik Belediyesi ile Türk Hava Yolları ve Rixos Libertas Dubrovnik gibi Türk kurumların sponsorluğunun yanı sıra Zagreb Yunus Emre Enstitüsü de destek verdi.

Sergi, 11 Mart 2018 tarihine kadar Dubrovnik Modern Sanatlar Müzesinde gezilebilecek. Fotoğrafların 2018-2019’da Paris’te sergilenmesi planlanıyor.